grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Stare obiekty do zamieszkania

Ada L. Odsłony: 1494

16.03.10 21:42 Cytuj

Usłyszałam ,że mozna sobie zadaptować do mieszkania na lato stare młyny, stodoły obłożone kamieniem polnym, budynki na nieczynnych stacjach kolejowych waskotorowych. Nikt z moich znajomych nie ma takiego obiektu w rodzinie. Myślę, ,że sa to obiekty z dusza i warto cos takiego pieczołowiecie remontować. Mozna połączyć przyjemne z pożytecznym.

Zosia S.

18.03.10 8:14 Cytuj

Nie tylko na lato. Zawrotną karierę zrobiły w Polsce te Lofty w Żyrardowie: http://bit.ly/bqhKiA - moda na zamieszkiwanie fabryk panuje w całej Europie i muszę przyznać, że jest to intrygujące... Żyrardowskie lofty wyprzedały się bardzo szybko, zresztą nie ma się co dziwić - są świetne,

Jan K.

18.03.10 18:33 Cytuj

W Żyradowie wyglada to swietnie.

Małgośka M.

19.03.10 9:18 Cytuj

nie rozumiem tej fascynacji aranżacjami z betonu, stali i szkła

to dobre do folderu/czasopisma ale czy naprawdę w tym się dobrze mieszka? nawet w celach mają farbę na ścianach

Nie mam nic przeciwko loftom. W Warszawie ma powstać jeden budynek na Krowiej i na razie projekt wygląda zachęcająco. Jednak wykańczanie tych mieszkań w ten sposób jak na wizualizacji powyżej poprostu do mnie nie przemawia. Nawet cmentarz wygląda mnie ponuro przy tym.

Maciek S.

19.03.10 17:01 Cytuj

I koniecznie ten motocykl w salonie!!! Jakiś fragment Wielkiego Zderzacza Hadronów, byłby bardziej... cool, wow, si, lol*

* do wyboru

Masz rację Gosia, wolę cmentarz.

Zosia S.

25.03.10 7:48 Cytuj

z Tym cmentarzem to jednak troszkę przesada. A mi te lofty wcale nie wydają się ponure - są bardzo nowoczesne, to prawda, ale ponure ? Z takimi oknami, nie może być tam ponura. Inna sprawa, że mieszkanie nie było zamieszkane kiedy robiona była wizualizacja, z odrobiną osobistych gratów na pewno wygląda znacznie lepiej.

Jeśli już się tak opowiadamy: ja wolę loft :)

Małgośka M.

25.03.10 15:00 Cytuj

owszem to wygląda dobrze w słoneczny dzień
ale u nas tych słonecznych to i w lecie nie za dużo

tak mamy szaro za oknem i szaro w mieszkaniu
jeszcze na tych płytach brakuje wygrawerowanych nazwisk i dat :P

Tomek S.

29.03.10 18:40 Cytuj

E no, bez przesady :) Pewnie że loft to nie to samo co klimatyczny domek na wsi, z wielkim chlebowym piecem i malowanymi okiennicami, ale lofty łącząc historię z nowoczesnością dają naprawdę duże możliwości urządzenia wnętrza :)

Małgośka M.

30.03.10 10:44 Cytuj

ale ja się nie czepiam loftów tylko tej betonowej aranżacji

Maciek S.

30.03.10 15:20 Cytuj

a ja się niczego nie czepiam, tylko piszę co mi się bardziej podoba, a co mniej, w charakterystycznej dla mnie niewyszukanej formie ;)

Aby pisać na forum musisz się zalogować.