Jak oszczędzać na emeryturę ?
|
|
09.03.10 20:09 Cytuj
Temat rozległy. |
|
|
09.03.10 21:03 Cytuj To nie chcesz żeby wszyscy po Twojej śmierci naprawdę się martwili? |
|
|
09.03.10 22:38 Cytuj
A może po prostu wybrać lepszy 2 filar na początek. |
|
|
10.03.10 9:04 Cytuj
Lokaty strukturyzowane, namawiali mnie na kakao. Przewidywali nieustanny wzrost cen czekolady na świecie. Uważam że to wszystko stabilizuje się na tasmie produkcyjnej. |
|
|
11.03.10 10:51 Cytuj
moja mama poprostu założyła konto oszczędnościowe |
|
|
11.03.10 12:56 Cytuj
wiem ze ludzie sobie zakladaja III filar na ktory sami wplacaja pieniadze -sume sami sobie wybieraja,lub zaklad pracy przelewa na dane konto z twojej pensji. |
|
|
11.03.10 15:32 Cytuj
Malgosiu .. bez uszczypliwosci ...ale co to jest 25 tys na emeryture? nawet z odsetkami to ile to wyjdzie? no nawet z odsetkami jak dobijesz do 50 tys bedzie dobrze |
|
|
11.03.10 15:37 Cytuj
przy założeniu że: |
|
|
11.03.10 15:49 Cytuj Emerytura nie jest dziedziczona , czyli warto coś mieć dla siebie i rodziny. Spadek w Polsce nie jest opodatkowany. Czyli troche pieniędzy, mieszkanie dla potomnych , niezły obraz , rzezba, znaczki kiedyś zwane markami, może domek na działce lub działke bez domku. Lub zamożne wykształcone dzieci. |
|
|
11.03.10 16:33 Cytuj
może, może, może w perspektywnie kilku lata można gdybać aczkolwiek nigdy nie ma gwarancji, iż za kilkanaście lat nasza inwestycja będzie miała jaką kolwiek wartość. Kiedyś np. za jedno futro można było kupić samochód i sporo ludzi inwestowało grube pieniądze w ten właśnie sposób… jak wygląda sytuacja dziś ? sam każdy widzi- dość wspomnieć, że 200-300 lat temu za jedną książkę moża było kupić kilka wsi :-). Trzeba inwestować w to co w perspektywie najblizszych kiku lat daje szansę na wzrost a po kilku latach znów zastanwić się w co zainwestować na najbliższych kilka lat. |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.