działka w Ogrodzie Rodzinnym
|
|
16.02.10 7:51 Cytuj
Myslę ,że zakup takiej działki w miescie , to zawsze pewna dostawa swieżych warzyw i owoców. Do tego dobry dojazd i spokojne zajęcie, dla tych co to lubią. |
|
|
16.02.10 15:36 Cytuj Warzywka i owoce napewno świeże, ale czy zdrowe to mam poważne wątpliwości choćby ze względu na zawartość metali ciężkich ? !! |
|
|
16.02.10 19:24 Cytuj a te z marketu to zdrowe?? |
|
|
17.02.10 0:29 Cytuj A cholera wie, a tu wiem napewno, że nie. |
|
|
17.02.10 9:28 Cytuj
gdybym miała się na coś zdecydować to np 100km od Warszawy |
|
|
17.02.10 11:02 Cytuj Uprawy ziół wystepuja w okolicach Płońska. Najbliżej Warszawy. Centrum uprawy miety jest we wsi Lisewo 7 km przed Płońskiem, od strony W-wy. |
|
|
17.02.10 11:47 Cytuj i o co chodzi z tymi ziołami?? |
|
|
17.02.10 12:40 Cytuj Działkę w POD w warszawie można kupić w Wa-wie miedzy 9000-25000 z jakąś tam altanką i 300-400m pow całkowita więc kwota nie jest natyle wysoka, aby można było coś upić za miastem.Choćby nawet i 100km,bo potem prąd, woda ogrodzenie i.t.p wyjdzie sporo więcej.Tylko, że w POD bardziej chyba kwiaty, a nie jak pisałem wcześniej - warzywka i owoce, a napewno już nie żadne sałaty czy liściaste. |
|
|
17.02.10 20:55 Cytuj
Przy chorobach związanych z układem oddychania , szczególnie alergiach , trzeba szukać miejsc czystych dla danej osoby. Zielarze mówili mi ,że osoby pracujące przy suszeniu ziół na polach i przy jej pakowaniu, nie mają problemów z oddychaniem w pyle , kurzu. Może to pomagać dzieciom i dorosłym. Nie jest to poparte niczym naukowym , tylko obserwacja przy pracy osób z astmą . Dlatego sądzę ,że okolice uprawy ziół mogą być szczegolnie korzystne dla astmatyków ( w skrócie ). |
|
|
19.02.10 18:57 Cytuj
Tez nie czytalam tego artykulu od wplywie ziol na astme ale mysle ze jest chyba odwrotnie. Tzn osoby pracujace w kurzu nie maja alergii bo te z alergia nie moga tego robic. innymi slowy Tylko osoby bez alergii moga pracowac w kurzu i przy pylkach. |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.