Kominek w domu, oszczędności
|
|
03.02.10 16:11 Cytuj Po zainstalowaniu kominka w mieszkaniu, w tym roku, płacimy tylko 500 zł za pierwsze 2 miesiące ogrzewania gazem jesień -zima 2009r. Ogrzewanie gazem w mieszkaniu, włączamy tylko wieczorem po przyjsciu z pracy. Liczymy pieniązki . Spaliliśmy w naszym mieszkaniu (72m2 ) - 2,5 m3 drewna. Sciany budynku są jeszcze nieocieplane. Na zainstalowanie kominka namówili nas sasiedzi. |
|
|
03.02.10 19:47 Cytuj a wodę nosimy ze studni, a prąd na rowerze robimy - przyjemne z pożytecznym |
|
|
05.02.10 15:27 Cytuj
Ciek B. (27.01.10 6:59): Jeszcze się zastanawiamy nad zakupem mieszkania w Markach, Wołominie lub Radzyminie. Odpowiada nam strona wschodnia Warszawy i niskie ceny mieszkań. Tańsze niż w Warszawie. |
|
|
08.02.10 11:28 Cytuj
kominek w mieszkaniu ?? to rozpusta taniej jest wstawić piecyk tzw. ,, Grzybek" pociągnąć rurę pod sufitem i do okna, i palić szyszkami i suchymi liśćmi za darmo. |
|
|
08.02.10 12:09 Cytuj
zaplułam monitor przez Was ;) |
|
|
08.02.10 20:45 Cytuj Asia! To Ty nie znałaś tej metody??? W bogatszych domach dopuszczalna była kąpiel, także we wtorek (ale nie przesadzajmy). Jeżeli nie będziesz pozwalała na użycie mydła innego niż Biały Jeleń, to możesz sobie jeszcze podlać ogródek, lub kwiatki na balkonie. Wodę można zagrzać także w parniku, skoro świnkom się i tak robi żarełko, to szkoda marnować energię cieplną. |
|
|
08.02.10 20:57 Cytuj
Donosze,że ponownie oplułam monitor ;)litości ;) |
|
|
08.02.10 23:02 Cytuj
konto u. (08.02.10 20:57): Donosze,że ponownie oplułam monitor ;)litości ;)Czy TY mnie czasem nie obrażasz Maciej?;)sugerujesz brak wyedukowania ?;) Niesamowitą pomysłowością sie wykazujecie:)może rzeczywiscie powinnam pomysleć o oszczędnosciach ...dobrze ..tak więc zapowiem,że bedą sie oprócz sobót kąpać jeszcze we wtorki:) pozdrawiam ,Aśka Co do kąpania we wtorki, sprawdź kiedy u Ciebie jast dzień targowy, bo to chyba przed wyjazdem na targ można było sie lekko obtoknąć. |
|
|
09.02.10 0:19 Cytuj nie bede sie wypowiadac bo nie mam zielonego pojecia >>>>:())))))))))))))))))))))))) |
|
|
17.03.10 8:52 Cytuj Mam wrażenie, że takie fora są do wymiany informacji a nie do robienia sobie jaj. Z kilometra widać, że powyżsi szydercy to utrzymankowie rodziców lub startujący dopiero w życie młodzi ludzie. Smieszy mnie fakt wyśmiewania oszczędności. Sam mam od roku dom i dużo znajomych, którzy też mają i prawie każdy dogrzewa je kominkami - szczególnie tymi z płaszczem wodnym. Wierzcie mi nie dlatego, że nie mają kasy. Kasę ma ten kto ją potrafi liczyć a ten kto liczy oszczędza. Poza tym nie ma nic przyjemniejszego kiedy za oknem zima i mróz a w kominku trzaska palące się drewno dające dużo ciepła i przy okazji radości, szczególnie dzieciom. |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.