grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Czy kupic mieszkanie w Ząbkach k/ Warszawy ?

Ciek B. Odsłony: 13893

27.01.10 6:59 Cytuj

Jeszcze się zastanawiamy nad zakupem mieszkania w Markach, Wołominie lub Radzyminie. Odpowiada nam strona wschodnia Warszawy i niskie ceny mieszkań. Tańsze niż w Warszawie.

Małgośka M.

03.02.10 14:48 Cytuj

My kupilismy i jesteśmy zadowoleni a cena takze byla atrakcyjna. Polowa tego co w warszawie więc moglismy sobie pozwoloić na większe mieszkanie.
Nasz wybór Ząbki.

Robert M.

03.02.10 15:40 Cytuj

A tak z ciekawości, to po ile "chodzą" mieszkania w Ząbkach, że "połowa tego co w warszawie"? Bo ja kupiłem w marcu, czyli prawie rok temu i płaciłem jakieś 6100/metr. Nowy budynek, całkiem przyjemny, 3 minuty do tramwaju, 17 minut do Nowego Światu, 16 minut na Stare Miasto, a poza tym cisza i spokój. Jak ktoś lubi, to 1 minuta do Fabryki Trzciny... Tyle, że Praga nie wszystkim odpowiada, a legendy wciąż krążą. Może to i dobrze?

konto u.

06.02.10 1:26 Cytuj

w zabkach mieszkania chodza po 3,900 do 5,100 wiec roznica duza, a legenda to prawda warszawa -praga straszna dzielnica nie polecam ,stara ,nie bezpieczna i nie ciekawa,!!!!!!!!!!!!!!!!

Darek D.

06.02.10 10:54 Cytuj

Co Ty - Justyna ;w jednym wątku polecasz Ząbki, a w drugim kompletnie je dyskredytujesz?Chyba, że nie rozumiem co czytam.

Łukasz T.

06.02.10 12:02 Cytuj

Kolego ona pisze o starej pradze czyli tzw.Szmulkach.Ja tam chodziłem do szkoły.Jak jesteś przyjezdny to lepiej tam się nie pokazuj.Na Grochowie też dostaniesz po głowie jak cie miejscowi nie kojarzą.Taki tam panuje zwyczaj.

Łukasz T.

06.02.10 12:04 Cytuj

Ząbki są ciekawą alternatywą,ale w pobliżu stacji.10min Wileński,10min tramwaj i jesteś w centrum.Łącznie 20-25min.Autem jest to w szczycie niewykonalne.

konto u.

06.02.10 16:55 Cytuj

darku d pisalam ze jest duza roznica cen mieszkan warszawa a zabki. kupisz w zabkach duzo taniej mieszkanie niz w wawie za m2. rozumiesz??
a potem o warszawie pradze ze to nie bezpieczna dzielnica ,stara , i niie ciekawa , owszem tak samo jak grochow,i rowniez targowek i tych dzielnic nie polecam nikomu.
fajne jest bemowo :) ale tez drogie

Robert M.

06.02.10 18:31 Cytuj

Aż mi się nie chce pisać, ale jednak wtrącę swoje trzy grosze... Kupiłem na Pradze, właśnie na Szmulkach i jest taki spokój, że aż mnie to dziwi. Wracam często ostatnim tramwajem, czyli koło północy, wychodzę z psem, czasami w nocy, bo to szczeniak (malutki kundel, a nie jakiś amstaff) i jest na etapie nauki załatwiania się poza mieszkaniem, i jakoś nikt w życiu się na mnie krzywo nie popatrzył. Ale, jak zwykle zresztą, najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy tam nie mieszkają. Więc, nie pieprzcie moi mili, że na Pradze jest niebezpiecznie. Na pewno są miejsca mniej przyjemne, niż okolica Bazyliki, bo w blokowiskach jest być może trochę inaczej, ale nie na całych Szmulkach.
Do Pana Łukasza: być może kiedyś było niebezpiecznie w czasach szkolnych, ale teraz jest spokój. Jakoś nikt nikogo nie bije, do Fabryki Trzciny przychodzi/przyjeżdża kupa ludzi i jakoś ich nikt nie tyka, nie kradnie/demoluje ich samochodów. Ojciec mojej dziewczyny pamięta czasy, że na Szmulkach były najgorsze, najstraszniejsze morderstwa, a znajomy pamięta czasy, gdy nawet Policja tam nie przyjeżdżała, bo momentalnie leciały na ich głowy czy samochody kamienie czy cegłówki. Ale to już było... Teraz Policja normalnie jeździ, zwykłe patrole, jak wszędzie.
A Pani Justynie radziłbym przypomnieć sobie zasady pisowni "Nie" z przysłówkami odprzymiotnikowymi w stopniu równym. Mogę się zgodzić ze zdaniem, że na Pradze jest "nie bezpiecznie", bo niebezpiecznie na pewno nie jest. A czy jest nieciekawa? Radzę poszperać w mediach, Internecie, bo jest takie parcie na Pragę Północ w ostatnim roku, że aż sam się dziwię. A, że akurat mam przyjemność pracować w dosyć potężnej firmie medialnej, więc naprawdę wiem, o czym piszę. Nie mam ani zamiaru nikogo namawiać, ani nikomu sprzedawać mieszkania, po prostu stwierdzam fakty.
Z mojego mieszkania mam 3-4 minuty do tramwaju, jedną minutę więcej na basen czy siłownię, więc naprawdę nie jest źle:-)

Joanna F.

06.02.10 23:04 Cytuj

Podobno na Pradze biją - tak mawiają ci którzy nigdy tam nie byli. A opinię usłyszeli od tych, którzy też na Pradze nie byli. No i dobra, niech tak będzie.
Sama kiedyś się bałam, bo moją firmę przeniesiono z Mokotowa na ul. Ząbkowską. Miało być strasznie, a tu spokój. Kilka razy wychodziłam z pracy po 22 i dotarłam do domu w całości, nawet nikt nie spojrzał na mnie krzywym okiem. A mieszkałam na Ursynowie (Imielin) i tam kiedyś w łeb dostałam. W dzień (ok.14). Przed wejściem do mojego bloku. Nikt nie zareagował:-(.
Teraz mieszkam na Targówku - Zacisze (też podobno biją). Kupiłam mieszanie w zeszłym roku poniżej 6tys/m. Nie narzekam.

Aby pisać na forum musisz się zalogować.