grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Kuropatwy III Józefosław

Iwona J. Odsłony: 5974

17.01.10 14:44 Cytuj

Szukam świeżych nabywców mieszkań z inwestycji w tytule.

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 17.01.10 14:46 przez Iwona J.).

Iwona J.

17.01.10 14:45 Cytuj

Jestem zainteresowana tą inwestycją...czekam również na Waszą opinię o developerze:)

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 17.01.10 14:48 przez Iwona J.).

Janusz P.

18.01.10 10:26 Cytuj

witam,
ja kupiłem mieszkanie w inwestycji Kuropatwy II. Aktualnie sądzimy się z Developerem :) Deweloper zawarł za naszymi plecami bardzo niekorzystne dla nas porozumienie, na mocy którego kupujemy część terenów wspólnych (dojazd do osiedla od wilanowskiej) a potem w akcie notarialnym zrzekamy się korzystania z nich ... W zamian "dostaliśmy" dojazd od Ogrodowej (bardzo wąska, ciemna, nieośnieżona uliczka). Generalnie developer ma problem z zapewnieniem właściwego dojazdu mieszkańcom (patrz historia Kuropatwy I) ...

Jak mam być szczery to odradzam ...

Ola B.

18.01.10 11:00 Cytuj

ale moim zdaniem, to akurat dobrze, ze ta uliczka jest nieosniezona . u nas wszystko jest w zaspach i to dopiero jest problem.

Iwona J.

18.01.10 18:14 Cytuj

Witam
dziękuję za odzew:)
przyznam szczerze, że odwiedziłam osiedle Kuropatwy II i Pan Janusz ma rację..trochę tam wąsko:/
ogólnie osiedle wywarło na mnie pozytywne wrażenie.
Ładnie wykończone budynki, schludnie i spokojnie (wiadomo w mieszkaniach nie uniknie się drobnych poprawek-chyba wszędzie tak jest:))
Jak byście Państwo ocenili całokształt?
czy nie było np opóźnień z oddaniem mieszkań albo kwestia aktów notarialnych?
Kuropatwy III będą blisko drogi więc myślę, że raczej nie powinno być problemów z dojazdem:)

Pytanie trochę z innej beczki..na co głównie zwracać uwagę przed podpisaniem umowy z tym developerem?
pytanie może wydać się śmieszne ale w planach to moje 1sze mieszkanie i potrzebuję trochę rad:)

pozdrawiam serdecznie

Zosia S.

18.01.10 18:24 Cytuj

A może warto kupić mieszkanie z 2 obiegu w tamtym rejonie ? Z tego co sprawdziłam to jest w czym wybierać: http://bit.ly/90KjsZ nie znam się na tamtych rejonach, ale chyba można wybrać coś co by Cie zadowoliło ? Ważne dla Ciebie jest rejon czy konkretne mieszkanie ?

Jak to jest. Co się bardziej opłaca ? Lepiej nowe mieszkanie, czy z 2 obiegu ?

Iwona J.

18.01.10 18:35 Cytuj

Zosiu.
Interesuje mnie ten rejon i konkretnie oferta tego developera.
40,5 kosztuje u niego 217 tys:)
jak widzisz mieszkania w tym rejonie są "obrzydliwie" wysokie:(:(
rynek pierwotny ma te plusy, że nie płacisz podatku:)
jak bredzę, to proszę o poprawienie mnie:)

Tomek Karolina K.

19.01.10 7:11 Cytuj

Nie płacisz Podatku od Czynności Cywilnoprawnych (PCC) bo płacisz deweloperowi podatek VAT, a one się wykluczają.

Janusz P.

19.01.10 9:21 Cytuj

jeśli zdecydujesz się na zakup na rynku pierwotnym - umowę przedwstępną koniecznie podpisz w postaci aktu notarialnego.

>>wiadomo w mieszkaniach nie uniknie się drobnych
>>poprawek-chyba wszędzie tak jest:)

zgadzam się ale są też sprawy większego kalibru:
Już kilkakrotnie zostały zalane garaże (ok 50 cm wody), posadzka jest w nich tragicznym stanie i generalnie jest do wymiany ... i również w garażach na ściany wychodzi wilgoć (pojawiają się coraz większe mokre plamy i tynk w tych miejscach odpada).

Podobnie z kostką brukową na parkingach i drodze wewnętrznej - jak trochę popada zostają wielkie kałuże. Panowie, którzy kładli kostkę tłumaczyli mi, że niestety nie mają wibratora i nie są w stanie właściwie ubić podłoża ;)

Generalnie trzeba być bardzo stanowczym w składaniu reklamacji - bo podejrzewam, że na etapie budowy nikt Was tam nie wpuści (przynajmniej tak było u nas).

Iwona J.

19.01.10 17:58 Cytuj

O tym garażu to już czytałam na którymś forum:/
jednym słowem-kiszka.
jak czytam odpadające tynki to odrazu widzę słynny Tytanic w Piasecznie.
już sama nie wiem, co o tym myśleć...a przede wszystkim, co robić?
Panie Januszu.
Niech Pan mi napisze, czy jeżeli miałby Pan poraz drugi kupić mieszkanie od tego developera, to czy by się Pan zdecydował?
jak się nieraz czyta, to ludzie mają dużo większe problemy z mieszkaniami:(
Pana sąsiedzi też mają podobne zdanie do Pana??
nie ma żadnym pozytywów?

Aby pisać na forum musisz się zalogować.