czy się opłaca przy obecnej sytuacji..?
|
|
20.12.09 17:18 Cytuj
Witam wszystkich! |
|
|
20.12.09 20:08 Cytuj
puknij się w głowę i to tak solidnie |
|
|
20.12.09 21:19 Cytuj a kiedy mam kupować... jak będę o lasce ? |
|
|
20.12.09 21:25 Cytuj nie jak ceny spadną :) i nie będzie to trwało 40 lat:) |
|
|
20.12.09 21:25 Cytuj na kredyt nie, jak za gotówkę tak w dobrej lokalizacji |
|
|
20.12.09 23:30 Cytuj
Robert K. (20.12.09 17:18): do 2012 będzie wzrost a potem spadek cen oraz polepsza się warunki kredytów.Prognozy ekonomiczne są jak prognoza pogody, sprawdzają się max. na 3 dni naprzód ;) Poza tym Ci którzy mają jakąś realną wiedzę o tym jak może zmienić się sytuacja na rynku siedzą cicho i na tym zarabiają. Na forum publicznym kłapią dziobami tylko Ci co nie mają nic do powiedzenia. A wracając do tematu. Przelicz sobie ile kosztuje Cię wynajem a ile kosztowałby kredyt+utzymanie nowego mieszkania. Wg mnie lepiej spłacać swoje niż płacić komuś za wynajem. Ale co człowiek to opinia :) |
|
|
21.12.09 13:36 Cytuj
Wejdź sobie na temat: "Wynajmujecie ?" jest kilka opinii. Temat powstał z powodu podobnych rozterek i przemyśleń. |
|
|
21.12.09 22:57 Cytuj
oczywiscie, ze placic za swoje. |
|
|
22.12.09 10:31 Cytuj no nie ma znów takiej gwarancji, że nie stracimy. Oczywiście w większości jest to następstwem nieprzemyślanych decyzji. Pamiętacie na przykład wielką aferę ze spreadami w bankach ? Ludzie pobrali kredyty na które ledwo było ich stać a do tego w kiepskim momencie. Banki drastycznie zwiększyły raty spłaty kredytu a ceny nieruchomości spadły nawet do 20%. Nie było ich stać na spłatę zadłużenia, więc zmuszeni byli sprzedać mieszkanie po obniżonej cenie. Nie mieli mieszkania, a kasy znacznie mniej... Jak dla mnie ryzyko straty (jak w każdym interesie) istnieje i trzeba się z nim liczyć. |
|
|
22.12.09 11:23 Cytuj
Zosia S. (22.12.09 10:31): Pamiętacie na przykład wielką aferę ze spreadami w bankach ? Ludzie pobrali kredyty na które ledwo było ich stać a do tego w kiepskim momencie. Banki drastycznie zwiększyły raty spłaty kredytu a ceny nieruchomości spadły nawet do 20%. Nie było ich stać na spłatę zadłużenia, |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.