Jaka podłoga?
|
|
11.06.09 15:13 Cytuj
Chciałabym wymienić u siebie podłogi i nie wiem na jakie panele się zdecydować, twarde, miękkie, deska lita czy parkiet, a może korkowa podłoga? Czy ktoś z Was ma taką i co ładniej wygląda? |
|
|
12.06.09 16:55 Cytuj
Ja mam Deskę Barlinecką, ciemną zbliżoną do Merbau'a, ale kompletnie nie pamiętam jak się nazywa... |
|
|
13.06.09 8:44 Cytuj
Mnie się ta podoba http://www.komfort.pl/podlogi-drewniane/info/kod/282523/PG/2/POZ/16 kolor tak jak piszesz pośredni, chyba w sam raz do salonu :) |
|
|
13.06.09 10:51 Cytuj
Dzięki podkładowi jest podłoga jest równa, a poza tym korek wycisza, tak więc sąsiedzi nie powinni narzekać, że coś im nad głową stuka :) |
|
|
15.06.09 13:30 Cytuj
Za każdą radę bardzo dziękuję :) |
|
|
15.06.09 14:42 Cytuj
Najbardziej upierdliwy jest kurz, który oczywiście bardziej widoczny jest na ciemnej podłodze (bo ze swojej natury zwykle jest jasno szary). Korek odizoluje raczej Ciebie od sasiadów niż sąsiadów od Ciebie (niby to to samo, ale niekoniecznie). Jam mam dąb czerwony w postaci parkietu ułożonego dośc fikuśnie - lubię go i sprawdza się "w praniu", a nie jest taki nudny jak zwykły dąb :)) |
|
|
17.06.09 9:38 Cytuj Z kurzem to sobie poradzę, myślę, że nie będzie tak źle, grunt aby położyć te panele dobrze, żeby szpar nie było tak jak u mojej sąsiadki. Chciałbym mieć dobrego fachowca, ale skąd go wziąć? :) |
|
|
17.06.09 14:57 Cytuj Niestety jeżeli chodzi o panele i deskę barlinecką to uchodzą one za bardzo łatwy kawałek pracy w wykończeniówce i każdy lapeciarz uważa, ze umie, no bo "nie ma problemu, będzie pan zadowolony"...a potem dramat, a że większość okresów gwarancji jaką udzielają firmy to "gwarancje wzięcia pieniędzy", to weź koniecznie kogoś kogo pracę można gdzieś zobaczyć, albo firmę rekomendowaną przez sklep sprzedający materiał. Podłoga (jak hydraulika) może zepsuć całe wrażenie, gdy coś wyjdzie nie tak. Ja mogę polecić tylko kogoś od parkietu, a do paneli tylko "złote rączki". |
|
|
18.06.09 13:47 Cytuj No właśnie. To chyba Panów z Komfortu wezmę, bo tam sobie upatrzyłam panele, wtedy z montażem jest taniej, chyba 12%...i na raty można sobie rozłożyć :) |
|
|
07.07.09 12:18 Cytuj dokładnie jest o 12% taniej a i sam montaż niedrogo wychodz - a raty możesz na wszystko wziąc |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.