grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Rodzina na swoim

Ania J. Odsłony: 2791

08.04.09 10:53 Cytuj

No i to się łączy do kupy ;]

Agnieszka D.

08.04.09 11:08 Cytuj

No tak, ale wiadomo, że przez pierwsze lata większą część rady stanowi własnie marża :)

Michał A.

05.05.09 12:25 Cytuj

Same formalności nie różnią się od "normalnego" kredytu hipotecznego. Niestety ostatnio banki okradają polskie rodziny i podwyższają bezzasadnie marże na takich właśnie kredytach. Efekt jest taki że zarabiają znacznie więcej niż w przypadku kredytu bez dopłaty. Czy ktoś z rządu RP weźmie się za bankowców? Przecież okradają nas wszystkich.
Pytałem się mojego brokera jak idzie sprzedaż właśnie tych kredytów - wydawać by się mogło bowiem, że ludzie powinni brać tylko takie własnie kredyty (grupa docelowa jest dość spora i ma ponoć być powiększona o "singli") - bardzo słabo jednak to wygląda (na 10 kredytów 2 były z dopłatą)

W moim przypdaku także szukam takiej nieruchomości, która umożliwi mi uzyskać taki właśnie kredyt. Róznica wielkości 700pln na racie to kwota spora.
Z ostatnich wiadomości nalepszą ofertę miał PEKAO Hipoteczny (ale tu wymóg aktu notarialnego i hipoteki) oraz Bank Pocztowy (dość długo procesują wnioski). To dwa typy z najniższą marżą na kredycie z dopłatą.

Pozdrawiam

Ciek B.

12.02.10 18:41 Cytuj

Ogólnie z kredytami jest korzystniej na papierze. Jeśli chodzi o sam kredyt, to jednak procedura długo trwa. Pewnie duzo krócej niż 2 lata temu. Na szczęście banki znowu normalnie na nie patrzą albo sie tylko chwalą.
http://nieruchomosci.pb.pl/2038640,91341

Anton J.

18.02.10 20:56 Cytuj

Szykują się wieksze ułatwienia dla chetnych na kredyty hipoteczne. Tylko czy to tak na chwilę , czy na dłużej ?

Mada235 L.

20.02.10 7:38 Cytuj

Pozostaje stworzyć małą grupkę chętnych na kredyt i może coś banki obniżą. Kazdy drobiazg się liczy.
http://grupadom.pl/finansowanie

Aby pisać na forum musisz się zalogować.