Ceny mieszkań w Warszawie
|
|
31.05.10 12:34 Cytuj
Czy mnie znają? Zna mnie garstka sąsiadów z budynku, w którym mieszkam, więc to żadna znajomość:-) I tak, jak pisałem... Nikt nigdy się nawet na mnie krzywo nie popatrzył. |
|
|
31.05.10 14:51 Cytuj
Budowa metra będzie problemem dla przejeżdżających przez ten rejon, a nie dla mieszkających. Poza odkrywką pod pomnikiem "czterech śpiących" roboty będą prowadzone pod ziemią. Jagiellońska będzie zamknięta dla ruchu, a Wybrzeże Szczecińskie poszerzone do trzech pasów. Śląsko-Dąbrowski będzie wyłącznie dla komunikacji miejskiej. Treść edytowana 1 raz (ostatnio 31.05.10 14:56 przez Marcin J.).
|
|
|
31.05.10 15:12 Cytuj
A ja właśnie Szmulki miałem na myśli, jednak Szmulki to też nie trzy ulice na krzyż. Ale w tym rejonie Szmulek, w którym mieszkam i siłą rzeczy chodzę (choćby na tramwaj), naprawdę jest spokój. Może czasami ktoś upierdliwie jeździ na skuterze, albo jakieś dzieci drą ryje, ale to chyba normalka wszędzie, gdzie są dzieci. Ogólnie cisza, spokój, a jak jest pogodny dzień to i ptaki śpiewają:-) |
|
|
06.06.10 23:25 Cytuj
Marcin J. (31.05.10 14:51): Budowa metra będzie problemem dla przejeżdżających przez ten rejon, a nie dla mieszkających. Poza odkrywką pod pomnikiem "czterech śpiących" roboty będą prowadzone pod ziemią. Jagiellońska będzie zamknięta dla ruchu, a Wybrzeże Szczecińskie poszerzone do trzech pasów. Śląsko-Dąbrowski będzie wyłącznie dla komunikacji miejskiej.Odnośnie "towarzystwa" to jest to specyfika tego rejonu, chociaż na Starej Pradze ten koloryt zauważalnie się wysiedla... gorzej jest na Szmulkach. Rozmawiamy o cenach metra więc z uwagi na bliskość Starówki, a także inwestycje na lewym brzegu Wisły (Centrum Kopernika, rewitalizacja lewego brzegu), Metro (dwa przystanki - Stadion i Wileński), La Playa, ZOO, Kino, AquaPark... ten rejon najwięcej zyska na wartości. Jeżeli inwestor zdecyduje się na budowę kompleksu biurowego na terenie Portu Praskiego to wystrzał cen jest prawie murowany. Cena metra w nowych inwestycjahc w okolicach BUW to 13-20 tys., na Starej... okolice 11,5 -12,5 tys. w zależności od inwestycji, a na wtórnym za 8 tys. Odnośnie obaw o bezpieczeństwo to byłem pełen obaw na początku (5 lat temu). Jednak był to problem raczej w głowie. Przestępczość i wykrywalność na Starej Pradze należy najlepszych w Warszawie (tuż po Białołęce). To że ktoś używa wulgaryzmów nie oznacza że jest lepszym człowiekiem. Wręcz odwrotnie... serdeczności z jaką spotykam się w tym rejonie nie spotkałem się nigdzie indziej. Natomiast często limuzyny w garażu podziemnym nie przesądzają o klasie ludzi... o tym też zdążyłem się przekonać. Myślę, że Starą Pragę można pokochać jak również od początku darzyć niechęcią... zależy co jest w człowieku :))) |
|
|
12.06.10 16:45 Cytuj
grunt, to życzyć innym wszystkiego najlepszego... przypomniała i się wypowiedź człowieka po podtopieniach w łomianlach, w tle ulica przedzilona zaporą z worką maleńką, 2-3 wysokości, ale delej sucho. człowiek do kamery mówi, ja tu przyjde i rozbiorę ten wał, skoro mnie zalało to innych też niech zaleje... |
|
|
15.06.10 1:35 Cytuj
|
|
|
15.06.10 1:35 Cytuj ty za duzo myslisz |
|
|
15.06.10 1:36 Cytuj
A ja właśnie Szmulki miałem na myśli, jednak Szmulki to też nie trzy ulice na krzyż. Ale w tym rejonie Szmulek, w którym mieszkam i siłą rzeczy chodzę (choćby na tramwaj), naprawdę jest spokój. Może czasami ktoś upierdliwie jeździ na skuterze, albo jakieś dzieci drą ryje, ale to chyba normalka wszędzie, gdzie są dzieci. Ogólnie cisza, spokój, a jak jest pogodny dzień to i ptaki śpiewają:-) |
|
|
15.06.10 1:52 Cytuj dobrej nocki . musze rano wstac do swojej pracy < do mojego wlasnego interesu > gdzie ja jestem dla siebie dyrektorem kolego hahhah |
|
|
15.06.10 1:53 Cytuj
i nikogo nie musze sluchac :) |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.