grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Ceny mieszkań w Warszawie

Robert M. Odsłony: 12989

31.05.10 12:34 Cytuj

Czy mnie znają? Zna mnie garstka sąsiadów z budynku, w którym mieszkam, więc to żadna znajomość:-) I tak, jak pisałem... Nikt nigdy się nawet na mnie krzywo nie popatrzył.
Brak remontu kamienic to wina albo nieustalonej własności, albo tego, że elewacje kamienic powinny być takie, jak w oryginale, a to czasami dosyć droga sprawa, szczególnie gdy są jakieś zdobienia.
Pijaczki są wszędzie-nawet na Sadybie-wiem, co piszę, bo pracuję niedaleko.
Dresiki i wulgaryzmy? Nie mniej, niż np. w centrum, a tyle zaszczanych bram, co w centrum, to nie widziałem nigdzie indziej. Mieszkałem na Marszałkowskiej, dokładnie róg Wspólnej i Marszałkowskiej-ciągłe nocne bijatyki, pijani ludzie wracający z knajp, kupa szkła na chodnikach, zaszczane i zarzygane bramy. A i psich gówien nie brakowało.
Istna stolica w XXI wieku:-)

Marcin J.

31.05.10 14:51 Cytuj

Budowa metra będzie problemem dla przejeżdżających przez ten rejon, a nie dla mieszkających. Poza odkrywką pod pomnikiem "czterech śpiących" roboty będą prowadzone pod ziemią. Jagiellońska będzie zamknięta dla ruchu, a Wybrzeże Szczecińskie poszerzone do trzech pasów. Śląsko-Dąbrowski będzie wyłącznie dla komunikacji miejskiej.

Odnośnie "towarzystwa" to jest to specyfika tego rejonu, chociaż na Starej Pradze ten koloryt zauważalnie się wysiedla... gorzej jest na Szmulkach. Rozmawiamy o cenach metra więc z uwagi na bliskość Starówki, a także inwestycje na lewym brzegu Wisły (Centrum Kopernika, rewitalizacja lewego brzegu), Metro (dwa przystanki - Stadion i Wileński), La Playa, ZOO, Kino, AquaPark... ten rejon najwięcej zyska na wartości. Jeżeli inwestor zdecyduje się na budowę kompleksu biurowego na terenie Portu Praskiego to wystrzał cen jest prawie murowany. Cena metra w nowych inwestycjahc w okolicach BUW to 13-20 tys., na Starej... okolice 11,5 -12,5 tys. w zależności od inwestycji, a na wtórnym za 8 tys.

Odnośnie obaw o bezpieczeństwo to byłem pełen obaw na początku (5 lat temu). Jednak był to problem raczej w głowie. Przestępczość i wykrywalność na Starej Pradze należy najlepszych w Warszawie (tuż po Białołęce).

To że ktoś używa wulgaryzmów nie oznacza że jest lepszym człowiekiem. Wręcz odwrotnie... serdeczności z jaką spotykam się w tym rejonie nie spotkałem się nigdzie indziej. Natomiast często limuzyny w garażu podziemnym nie przesądzają o klasie ludzi... o tym też zdążyłem się przekonać.

Myślę, że Starą Pragę można pokochać jak również od początku darzyć niechęcią... zależy co jest w człowieku :)))

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 31.05.10 14:56 przez Marcin J.).

Robert M.

31.05.10 15:12 Cytuj

A ja właśnie Szmulki miałem na myśli, jednak Szmulki to też nie trzy ulice na krzyż. Ale w tym rejonie Szmulek, w którym mieszkam i siłą rzeczy chodzę (choćby na tramwaj), naprawdę jest spokój. Może czasami ktoś upierdliwie jeździ na skuterze, albo jakieś dzieci drą ryje, ale to chyba normalka wszędzie, gdzie są dzieci. Ogólnie cisza, spokój, a jak jest pogodny dzień to i ptaki śpiewają:-)
Na początku też byłem nastawiony właśnie "w głowie", że jest tam bardzo niebezpiecznie. Chciałbym tylko, żeby niektóre kamienice ładnie odremontowali. Na pewno jakoś bardziej cieszyłyby oko. Ale ogólnie nie jest źle, a szybki dojazd do centrum jest zadośćuczynienem za sypiące się niektóre kamienice, albo niekoniecznie najpiękniejszy widok z okna:-)

Aldona B.

06.06.10 23:25 Cytuj

Marcin J. (31.05.10 14:51):
Budowa metra będzie problemem dla przejeżdżających przez ten rejon, a nie dla mieszkających. Poza odkrywką pod pomnikiem "czterech śpiących" roboty będą prowadzone pod ziemią. Jagiellońska będzie zamknięta dla ruchu, a Wybrzeże Szczecińskie poszerzone do trzech pasów. Śląsko-Dąbrowski będzie wyłącznie dla komunikacji miejskiej.

Odnośnie "towarzystwa" to jest to specyfika tego rejonu, chociaż na Starej Pradze ten koloryt zauważalnie się wysiedla... gorzej jest na Szmulkach. Rozmawiamy o cenach metra więc z uwagi na bliskość Starówki, a także inwestycje na lewym brzegu Wisły (Centrum Kopernika, rewitalizacja lewego brzegu), Metro (dwa przystanki - Stadion i Wileński), La Playa, ZOO, Kino, AquaPark... ten rejon najwięcej zyska na wartości. Jeżeli inwestor zdecyduje się na budowę kompleksu biurowego na terenie Portu Praskiego to wystrzał cen jest prawie murowany. Cena metra w nowych inwestycjahc w okolicach BUW to 13-20 tys., na Starej... okolice 11,5 -12,5 tys. w zależności od inwestycji, a na wtórnym za 8 tys.

Odnośnie obaw o bezpieczeństwo to byłem pełen obaw na początku (5 lat temu). Jednak był to problem raczej w głowie. Przestępczość i wykrywalność na Starej Pradze należy najlepszych w Warszawie (tuż po Białołęce).

To że ktoś używa wulgaryzmów nie oznacza że jest lepszym człowiekiem. Wręcz odwrotnie... serdeczności z jaką spotykam się w tym rejonie nie spotkałem się nigdzie indziej. Natomiast często limuzyny w garażu podziemnym nie przesądzają o klasie ludzi... o tym też zdążyłem się przekonać.

Myślę, że Starą Pragę można pokochać jak również od początku darzyć niechęcią... zależy co jest w człowieku :)))
Wystrzał cen murowany ale w dół patrzec jak tam zaleje ten port praski

Michał S.

12.06.10 16:45 Cytuj

grunt, to życzyć innym wszystkiego najlepszego... przypomniała i się wypowiedź człowieka po podtopieniach w łomianlach, w tle ulica przedzilona zaporą z worką maleńką, 2-3 wysokości, ale delej sucho. człowiek do kamery mówi, ja tu przyjde i rozbiorę ten wał, skoro mnie zalało to innych też niech zaleje...
Widzę, że na łodygowej czuje się Pani bardzo bezpiecznie pisząc, że zaleje port praski i nie ma zielonego pojęcia, co czuli ludzie, którzy tam mieszkają, gdy powstawała wyrwa, nei wspominając o tych których domy zalała woda w całej Polsce .

doda e.

15.06.10 1:35 Cytuj

--------------------------------------------------------------------------------

Robert M. 31.05.10 15:12 Cytuj

A ja właśnie Szmulki miałem na myśli, jednak Szmulki to też nie trzy ulice na krzyż. Ale w tym rejonie Szmulek, w którym mieszkam i siłą rzeczy chodzę (choćby na tramwaj), naprawdę jest spokój. Może czasami ktoś upierdliwie jeździ na skuterze, albo jakieś dzieci drą ryje, ale to chyba normalka wszędzie, gdzie są dzieci. Ogólnie cisza, spokój, a jak jest pogodny dzień to i ptaki śpiewają:-)
Na początku też byłem nastawiony właśnie "w głowie", że jest tam bardzo niebezpiecznie. Chciałbym tylko, żeby niektóre kamienice ładnie odremontowali. Na pewno jakoś bardziej cieszyłyby oko. Ale ogólnie nie jest źle, a szybki dojazd do centrum jest zadośćuczynienem za sypiące się niektóre kamienice, albo niekoniecznie najpiękniejszy widok z okna:-)

doda e.

15.06.10 1:35 Cytuj

ty za duzo myslisz

doda e.

15.06.10 1:36 Cytuj

doda e.

15.06.10 1:52 Cytuj

dobrej nocki . musze rano wstac do swojej pracy < do mojego wlasnego interesu > gdzie ja jestem dla siebie dyrektorem kolego hahhah

doda e.

15.06.10 1:53 Cytuj

i nikogo nie musze sluchac :)
robie co chce i pracuje kiedy chce

Aby pisać na forum musisz się zalogować.