Ceny mieszkań w Warszawie
|
|
29.05.10 12:16 Cytuj ta gosiu .. pawel c to zjawisko -zgadzam sie przerazajace zjawiskko |
|
|
29.05.10 20:22 Cytuj I znowu nastąpiło niezrozumienie... |
|
|
30.05.10 1:46 Cytuj o a jakie????????????? |
|
|
30.05.10 2:49 Cytuj
Z całym szacunkiem ale... Ursynów i Tarchomin to eksperyment urbanistyczno-socjologiczny i niech takim zostanie... naprawdę nie wiem co może się podobać w takich blokowiskach. Jeżeli chcesz poczuć się że mieszkasz w Warszawie to polecam Mokotów, Stary Żoliborz lub... Starą Pragę. Zła sława ostatniej to fikcja i przeszłość... a przystanek od Starego Miasta. Agnieszka D. (06.05.09 10:59): Odkąd zamieszkałam na Ursynowie (wcześniej mieszkałam na Tarchominie) stwierdziłam, że to najlepsza dzielnica - i zielono i komunikacyjnie w porządku. I dopóki nie wyprowadzę się do domku za miastem (najpewniej na emeryturze) chyba zostanę na Ursynowie.Chociaż bardzo lubię spacerować też po starym Mokotowie i po Saskiej Kępie - wydaje mi się, że tam też fajnie się mieszka. A jeśli idzie o Dom Development - ja kupowałam mieszkanie właśnie od tego dewelopera i byłam bardzo zadowolona. Ostatnio widziałam też, że na Milenijnej (Tarchomin) deweloper ogłasza się z tym, że mieszkania ma już od 5000 za metr. |
|
|
30.05.10 2:53 Cytuj
A to niby dlaczego? Podaż przewyższa popyt? Niestety stagnacja nas czeka... KNF szykuje nowe rekomendacje a jednocześnie na rynku zostały wyłącznie spady po wielkiej hossie... Robert W. (06.02.10 10:30): ceny jeszcze pójdą w dół nie ma bata:) |
|
|
30.05.10 2:58 Cytuj
Dolicz jeszcze koszt benzyny i stracony czas w korkach... tak z tysiąc miesięcznie. Tysiąc to jest jakieś dwieście tysięcy kredytu hipotecznego... dlatego lepiej zapłacić 8 tysięcy za metr w lepszej lokalizacji... Małgośka M. (09.02.10 10:53): w rynku pierwotnym ceny ok 5tys zł/m2ale można znaleźć taniej np partery, czy mało ukłladne mieszkania do tego należy doliczyć ok 1-2tys zł/m2 (w średnim standardzie) aby to mieszkanie wykończyć rynek wtórny zaczyna się od ok 5 tys zł (i ponizej raczej trudno coś znaleźć) plus ewentualny niewielki remont czy odświeżenie mieszkania bo uważam że głupotą jest kupowanie mieszkania z rynku wtórnego by robić w nim generalny remont |
|
|
30.05.10 3:08 Cytuj
Teraz pomyśl co będzie się działo na skrzyżowaniu Marymonckiej ze zjazdem z Mostu Północnego... już teraz korki po południu zaczynają się kilometr wcześniej na Wisłostradzie... metr w Łomiankach nie pójdzie do góry z prostej przyczyny... nie ma ograniczenia podaży gruntów. Cześć myślała podobnie kilka lat temu odnośnie Białołęki... przeliczyli się. Jeżeli chcesz liczyć na wzrost wartości to tylko ścisłe Centrum. Małgośka M. (26.05.10 8:42): Oj, z tymi miejscowościami podwarszawskimi to różnie jestnp Marki, Ząbki a już najbardziej Łomianki mają perspektywy tzn prędzej czy później zostaną przez Warszawę wchłonięte i staną się jedną z jej dzielnic jak to się jeszcze niedawno stało z Wesołą i Rembertowem. Coś tam mi się o uszy obiło że Łomianki mają mieć w tej sprawie nawet referendum. Warszawa zaproponowała Łomiankom że obejmie je komunikacja miejską i poprowadzi kilka nowych linii, a nawet doprowadza tam którąś z linii metra. Więc ewentualnie mieszkania które były kupowane za 4-5tys zwiększą swoją wartość a dojazd już nie będzie taki uprzykrzający życie. |
|
|
30.05.10 3:11 Cytuj
doda e. (26.05.10 1:19): polecam mieszkania pod wawa :)~zawsze taniej a prawie jak wawa |
|
|
30.05.10 4:59 Cytuj
Marcin - święta racja z tą Pragą! Chodzę wieczorami, nawet po nocy czasami i co? I nic. A do Nowego Światu jadę tramwajem 15 minut, na Stare Miasto kilka minut krócej. |
|
|
31.05.10 12:06 Cytuj
to się zmieni bo niedługo zaczną się roboty związane z budową metra tzn mają zamknąć wileński i część Targowej |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.