grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Ceny mieszkań w Warszawie

Agnieszka D. Odsłony: 12963

19.09.08 15:50 Cytuj

Gazety rozpisują się już od jakiegoś czasu o tym, jak ceny mieszkań lecą na łeb, na szyję. O tym, że deweloperzy dają wielkie gratisy przy zakupie mieszkań.

Natomiast rozglądając się ostatnio za mieszkaniem kompletnie tego nie widzę... 1m w Warszawie kosztuje średnio 10-11 tys. To w ogóle nie wygląda na obniżkę.

Ale może to tylko ja nie zauważyłam tych obniżek... A wy?

Bartosz R.

21.09.08 20:44 Cytuj

Hmm, to zależy, gdzie szukasz. Można znaleźć i tańsze - ja przynajmniej znalazłem. Z ceną 11 tys. spotykałem się w inwestycjach przereklamowych albo "wybajerzonych".

Janusz B.

21.12.08 22:01 Cytuj

A jak stoją ceny mieszkań na Osiedlu Regaty w 1 i 2 etapie?

Agnieszka D.

27.02.09 10:34 Cytuj

A propos mieszkań, deweloperów i ich inwestycji polecam dzisiejszy artykuł w Wyborczej:
http://wyborcza.pl/1,75248,6324786,Rynek_mieszkaniowy_stanal.html

Jolanta S.

18.03.09 23:32 Cytuj

ja jestem właśnie na etapie intensywnego szukania mieszkania. dziś byłam na targówku, zwanym powszechnie bródnem-heh...mieszkania jakości średniej (lata60-70) za to kawalerki mżna znaleźć już za ok.190-200 tyś.

Jolanta S.

18.03.09 23:32 Cytuj

mokotów, ochota są znacznie droższe

Michał A.

05.05.09 12:31 Cytuj

Też szukałem na rynku wtórnym - porażka - sama wielka płyta - domy obliczone na 20 lat za moment bedą się składać jak by były zbudowane z kart...
Polecam nowe budownictwo - jeśli ktoś jest fanem prawej strony Wisły - DOM Developement. Dobra jakość i przystępna cena.
W Warszawie zaś polecam Wolę - tu buduje się dużo. Często można znaleźć dobrą cenę. - Średnio jednak to około 8000pln za m2

Agnieszka D.

06.05.09 10:59 Cytuj

Odkąd zamieszkałam na Ursynowie (wcześniej mieszkałam na Tarchominie) stwierdziłam, że to najlepsza dzielnica - i zielono i komunikacyjnie w porządku. I dopóki nie wyprowadzę się do domku za miastem (najpewniej na emeryturze) chyba zostanę na Ursynowie.
Chociaż bardzo lubię spacerować też po starym Mokotowie i po Saskiej Kępie - wydaje mi się, że tam też fajnie się mieszka.
A jeśli idzie o Dom Development - ja kupowałam mieszkanie właśnie od tego dewelopera i byłam bardzo zadowolona.

Ostatnio widziałam też, że na Milenijnej (Tarchomin) deweloper ogłasza się z tym, że mieszkania ma już od 5000 za metr.

Michał A.

07.05.09 8:57 Cytuj

Zgadzam się z Tobą ale Ursynów to albo wielka płyta albo ceny powyżej 9000pln za m2 - więc trochę za drogo.

Acha oczywiście masz też wybór spółdzielnie - odradzam!
Jako prawnik mogę jedynie powiedzieć, że prawo spółdzielcze to jeden z większych gniotów i bubli prawnych jakie kiedykolwiek widział ten świat. Jest taka zasada:
Jeśli chcesz kraść i oszukiwać w majestacie prawa - załóż spółdzielnię - będziesz bezpiecznie mógł to robić.

Warto też pamiętać, że Spółdzielnia będzie się rozliczać po "rzeczywistych kosztach" budowy co oznaczać może, że przed odebraniem kluczy będzie trzeba sporo dopłacić a tzw. promocje w tychże tworach należy traktować z dużą rezerwą - przykładem niech będzie spółdzielnia imielin, która buduje w tej chwili spore osiedle u zbiegu ulic Dereniowej i Płaskowickiej (jeśli się nie mylę) a tak na marginesie obok przyszłej trasy szybkiego ruchu... na prawdę radzę uważać początkowo cena za metr wynosiła od 8000 w górę - na ostatnich targach byli już na poziomie 7142 choć wcześniej informowano mnie, że wyrobią się za około 7500 - teraz twierdzili, że cena ostateczna będzie około 7000 więc jak to jest???? Tego nie wie nikt nawet klient, który już podpisał umowę.... dramat.

Agnieszka D.

11.05.09 16:19 Cytuj

Dziś wystartowały na gazeta.pl internetowe targi mieszkaniowe

http://targinieruchomosci.gazeta.pl

Można się porozglądać :)

Aby pisać na forum musisz się zalogować.