J.W. Construction
|
|
13.08.08 11:16 Cytuj Witam:) Co sądzicie o J.W. Construction. Macie jakieś doświadczenia z tym deweloperem. Proszę o opinie i rady. Kupiłam mieszkanie na osiedlu Lazurowa na Bemowie i zastanawiam się czy to dobra decyzja. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi |
|
|
13.08.08 11:38 Cytuj Osobiście nie miałam doświadczenia z tym deweloperem, moi znajomi jednak mieli. I szczerze odradzali wszystkim wszem i wobec. Roczne opóźnienie w odbiorze, cienkie ściany między mieszkaniami, usterek nie chcą poprawiać. Dzięki tym opiniom kupiłam mieszkanie u innego dewelopera. |
|
|
13.08.08 13:24 Cytuj Również słyszałem takie opinie. |
|
|
16.08.08 14:57 Cytuj posiadam mieszkanie wybudowane przez tę firmę i z czystym sumieniem polecam. Wszystko o dmomentu odbioru mieszkania do dziś - czyli ok 6 lat oceniam dobrze, a dlatego że nie miałam żadnych problemów ani z mieszkaniem ani z deweloperem. Generelizowane wypowiedzi nie będę dla Ciebie na pewno pomocne... |
|
|
09.11.08 16:39 Cytuj
mam problem z odbiorem zgody na cesję bo chcę kupic mieszkanie od JW. |
|
|
10.12.08 15:01 Cytuj
szczerze- jak najdalej od tego DEVELOPERA. własnie będe odbierać mieszkanie z jego inwestycji - opóżnienie dobre pół roku, doliczają sobie jakieś dodatkowe koszty z kosmosu, zawierają w umowach klazule niedozwolone. Tylko strata nerów i pieniędzy. |
|
|
11.12.08 1:14 Cytuj
Witam |
|
|
12.12.08 18:31 Cytuj
oczywiście, że dodatkowe koszty naliczają jak waloryzacja czy kaucje czynszowe. Dziewczyno nie daj się nabrać, bo potem to juz będzie za późno. W ich umowach jest dużo nieścisłości, kt. na początku się nie zauważa ale potem wszytstko wychodzi. |
|
|
13.12.08 3:17 Cytuj Bardzo dziękuje za odpowiedz na moje zapytania.Hmm..mam tylko jeden problem ,Pan od ktorego odkupujemy mieszkanie na zasadzie tkz odstępnego jest Irlandczykiem i przylatuje do Polski 18 grudnia ,tego dnia mamy jechac z Panią z agencji oraz z nim do JW i tam po zwroceniu jemu pieniędzy tzn jego wkladu finansowego tj kwota 34 tysiące ,nastąpi przepisanie cesji praw na nas i dopiero pozostalą kwote ktora zostanie do zaplacenia aby juz calkiem zaplacic za to mieszkanie wplacimy na konto JW w przeciągu tygodnia.Pozniej nastąpi protokol zdawczo -odbiorczy i otrzymamy klucze od mieszkania.Tak mi wykasnila sprawę Pani z agencji nieruchomosci.Tylko teraz nie wiem jak mam to zrobic bo tak w JW nie udzielą mi zadnych informacji poniewaz nie jestem wlascicielem mieszkania takze nie mają prawa i nie muszą udzielac mi informacji,a ja chcialabym dowiedziec się jaka kwota na dzien dzisiejszy z odsetkami itp sprawami jest do zaplacenia ,jakies kaucje cenowe o ktorych Pani j/w wspominala itp rzeczami.Pani z agencji przez ktora zalatwiana jest cala sprawa ,poinformowala mnie jedynie z tydzien temu ze ma najnowsze e-maile z wyliczeniem cenowym mieszkania ktore przyslala jej Pani z JW,ale wlasnie boję się tych dodatkowych kosztów jak waloryzacja itp sprawy ,dlatego chcialabym jeszcze przed przyjazdem wlasciciela uzyskac pelne informacje po jak wpalce mu odstępne a pozniej JW doliczy jakies swoje koszta to moze byc juz za pozno ,jak mi Panstwo radzą zeby rozwiązac tą sprawę ?? dysponuje okresloną kwotą funduszy na zakup tego mieszkania i chcialabym uniknąc dodatkowych kosztow ,tego się tylko obawiam.Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi. |
|
|
13.12.08 3:46 Cytuj Mam jeszcze pytanie co to jest ta kaucja czynszowa ?? nigdy wczesniej się nie spotkalam z czymś takim.Z góry dziękuje za odpowiedz. |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.