grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

J.W. Construction

Kinga K. Odsłony: 25051

13.08.08 11:16 Cytuj

Witam:) Co sądzicie o J.W. Construction. Macie jakieś doświadczenia z tym deweloperem. Proszę o opinie i rady. Kupiłam mieszkanie na osiedlu Lazurowa na Bemowie i zastanawiam się czy to dobra decyzja. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Katarzyna K.

13.08.08 11:38 Cytuj

Osobiście nie miałam doświadczenia z tym deweloperem, moi znajomi jednak mieli. I szczerze odradzali wszystkim wszem i wobec. Roczne opóźnienie w odbiorze, cienkie ściany między mieszkaniami, usterek nie chcą poprawiać. Dzięki tym opiniom kupiłam mieszkanie u innego dewelopera.

Łukasz N.

13.08.08 13:24 Cytuj

Również słyszałem takie opinie.

Kaśka K.

16.08.08 14:57 Cytuj

posiadam mieszkanie wybudowane przez tę firmę i z czystym sumieniem polecam. Wszystko o dmomentu odbioru mieszkania do dziś - czyli ok 6 lat oceniam dobrze, a dlatego że nie miałam żadnych problemów ani z mieszkaniem ani z deweloperem. Generelizowane wypowiedzi nie będę dla Ciebie na pewno pomocne...

Marysia K.

09.11.08 16:39 Cytuj

mam problem z odbiorem zgody na cesję bo chcę kupic mieszkanie od JW.
zobaczyny...
jest to chyba największy developer w kraju wiec usterek tez ma chyba najwię cej.

Małgorzata .

10.12.08 15:01 Cytuj

szczerze- jak najdalej od tego DEVELOPERA. własnie będe odbierać mieszkanie z jego inwestycji - opóżnienie dobre pół roku, doliczają sobie jakieś dodatkowe koszty z kosmosu, zawierają w umowach klazule niedozwolone. Tylko strata nerów i pieniędzy.
teraz na rynku sa możliwości na kupno fajnego mieszkania, ale nie od JW. ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beata G.

11.12.08 1:14 Cytuj

Witam
Mam pytanie ,moze ktoś mi pomoze w tej sprawie.Kupuje mieszkanie z tkz odstępnego tzn ktoś juz miał częśc pieniędzy wplaconych do JW ( 34 tysiące) a ja poprostu zwracam mu te pieniądze i na dalej juz zalatwiam sprawę wlasnie developerem JW ,i tu mam pytanie czy moze ktoś z panstwa się oriętuję bo osoba od ktorej odkupuje udzial ma w umowie z JW że zakupuje mieszkanie+ garaż ,jednakze pani z agencji nieruchomosci poinformowala mnie ze garaz jest jako aneks do umowy ktorego ja nie muszę podpisywac i wtedy kupuje mieszkanie bez garazu,czy jest mozliwa taka opcja? bo nie chcialabym zostać oszukana ze wszystko ladnie pięknie a jak co do czego to wyjdzie ze i garaz muszę kupic a to dodatkowe koszty (27 tysięcy) moje drugie pytanie to czy jesli jest juz cena zakupu mieszkania ustalona ,budynek wybudowany stoi od marca b.r. częsciowo juz zaludniony niektorzy juz podpisali akty notarialne to czy moze byc taka sytuacja w momencie gdy ja zwroce temu Panu pieniądze tzn jego wklad w lokal a dalej juz będę wplacac calą kwote za mieszkanie do JW to czy developer moze sobie doliczyc jakies dodatkowe nieoczekiwane koszta ,Pani z agencji nieruchomosci twierdzi ze nie ,ale ja wole się upewnic ,czy lepiej to sprawdzic jechac wczesniej do JW zeby nie bylo pozniej nie milych niespodzianek ze jakies dodatkowe koszty dojdą ??
Bardzo dziękuje za wszelkie pomocne odpowiedzi.Pozdrawiam.

Małgorzata .

12.12.08 18:31 Cytuj

oczywiście, że dodatkowe koszty naliczają jak waloryzacja czy kaucje czynszowe. Dziewczyno nie daj się nabrać, bo potem to juz będzie za późno. W ich umowach jest dużo nieścisłości, kt. na początku się nie zauważa ale potem wszytstko wychodzi.
Także ostrzegam !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beata G.

13.12.08 3:17 Cytuj

Bardzo dziękuje za odpowiedz na moje zapytania.Hmm..mam tylko jeden problem ,Pan od ktorego odkupujemy mieszkanie na zasadzie tkz odstępnego jest Irlandczykiem i przylatuje do Polski 18 grudnia ,tego dnia mamy jechac z Panią z agencji oraz z nim do JW i tam po zwroceniu jemu pieniędzy tzn jego wkladu finansowego tj kwota 34 tysiące ,nastąpi przepisanie cesji praw na nas i dopiero pozostalą kwote ktora zostanie do zaplacenia aby juz calkiem zaplacic za to mieszkanie wplacimy na konto JW w przeciągu tygodnia.Pozniej nastąpi protokol zdawczo -odbiorczy i otrzymamy klucze od mieszkania.Tak mi wykasnila sprawę Pani z agencji nieruchomosci.Tylko teraz nie wiem jak mam to zrobic bo tak w JW nie udzielą mi zadnych informacji poniewaz nie jestem wlascicielem mieszkania takze nie mają prawa i nie muszą udzielac mi informacji,a ja chcialabym dowiedziec się jaka kwota na dzien dzisiejszy z odsetkami itp sprawami jest do zaplacenia ,jakies kaucje cenowe o ktorych Pani j/w wspominala itp rzeczami.Pani z agencji przez ktora zalatwiana jest cala sprawa ,poinformowala mnie jedynie z tydzien temu ze ma najnowsze e-maile z wyliczeniem cenowym mieszkania ktore przyslala jej Pani z JW,ale wlasnie boję się tych dodatkowych kosztów jak waloryzacja itp sprawy ,dlatego chcialabym jeszcze przed przyjazdem wlasciciela uzyskac pelne informacje po jak wpalce mu odstępne a pozniej JW doliczy jakies swoje koszta to moze byc juz za pozno ,jak mi Panstwo radzą zeby rozwiązac tą sprawę ?? dysponuje okresloną kwotą funduszy na zakup tego mieszkania i chcialabym uniknąc dodatkowych kosztow ,tego się tylko obawiam.Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

Beata G.

13.12.08 3:46 Cytuj

Mam jeszcze pytanie co to jest ta kaucja czynszowa ?? nigdy wczesniej się nie spotkalam z czymś takim.Z góry dziękuje za odpowiedz.

Aby pisać na forum musisz się zalogować.