grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Kupno mieszkania

Ela D. Odsłony: 578

11.01.12 17:43 Cytuj

Witam,

Planuję kupić mieszkanie na Bursztynowym Osiedlu na Korkowej. Mam pytanie o mieszkania z antresolą i ogólnie o mieszkania jakie znajdują się na tym osiedlu, jak wygląda ogrzewanie ich w zimie, czy jest w nich bardzo zimno, jak to później odbija się na opłatach za czynsz? czy kolejka podmiejska nie jest uciążliwa?

Dziękuję i pozdrawiam.

e

alutka r.

23.01.12 20:09 Cytuj

czy kolejka podmiejska nie przeszkadza? co za pytanie ? stań przy torach i zobaczysz jaki cudowny odgłos wydaje a najlepiej o 4 rano tak przyjemnie budzi

Michał F.

24.01.12 12:31 Cytuj

alutka r. (23.01.12 20:09):
czy kolejka podmiejska nie przeszkadza? co za pytanie ? stań przy torach i zobaczysz jaki cudowny odgłos wydaje a najlepiej o 4 rano tak przyjemnie budzi
Jeśli się śpi przy torach i tam przesiaduje to może komuś to przeszkadzać...i wiatr we włosach jak przejedzie pociąg.

Generalnie:
Czasami słychać pociąg ale jak jedzie stara SKM'ka albo ten dalekobieżny.
Nowych SKM'ek nie słychać.
Jest dużo ciszej niż w centrum gdzie spory hałas powodują samochody - wiem bo przez 5 lat wynajmowałem tam mieszkanie.
Przyjedź na osiedle, postój chwilkę i sam się przekonaj, później zastanów się ile ciszej jest w zamkniętym pomieszczeniu.
Możesz też później odwiedzić alutkę r. i zobaczyć co robi przy torach :D

Adam Z.

27.01.12 0:36 Cytuj

witam, mam zamiar kupić mieszkanie na osiedlu CORA przy ul. Terespolskiej. Jeśli ktoś z klijentów tego developera lub mieszkańców wcześniejszych etapów osiedla mógłby podpowiedzieć swoje opinie na temat developera proszę o informację, pomoże mi to w podjęciu decyzji. Co prawda z datą sprzed kilku miesięcy ale przeczytałem co najmniej kilka negatywnych opinii
Z góry dziękuję za pomoc

Aby pisać na forum musisz się zalogować.