Płyta indukcyjna czy ceramiczna?
|
|
09.01.12 14:22 Cytuj
Indukcyjna. Wprawdzie trzeba się trochę przestawić (ja przeszedłem z gazu i początki były hmmm ciekawe :) ) ale generalnie jest to rozwiązanie bardzo przyjemne. |
|
|
09.01.12 15:13 Cytuj Jak się sprawdza indukcja na instalacji 230V? |
|
|
09.01.12 15:36 Cytuj Ja używam Mastercook i też jestem zadowolony. Jeśli chodzi o instalację 230 to wiem tylko teoretycznie - ponieważ używam zasilania trójfazowego. Ogólnie z zaislaniem na 230 jest problem gdy chce się używać wszystkich palników(pól) na maksymalną moc (na ogół oznacza to funkcję boost - czyli szybkiego gotowania). Problem polega na tym że nie wszystkie pola mogą działać z największą mocą - co oznacz tylko tyle że mogą działać na przykład 2. Tu już wypadałoby zajrzeć do instrukcji poszczególnych płyt. W sumie nigdy nie korzystałem z takiej funkcji na wszystkich polach więc "teoretycznie" nie powinno byc żadnego problemu. |
|
|
09.01.12 16:00 Cytuj
Ja też zdecydowanie polecam indukcję. Posiadam BOSCHa, na pewno nie najtańszą wersję, ale jestem mega zadowolony. Wszystkie superlatywy podane przez poprzedników - potwierdzam. A różnica w cenie garnków, o ile w ogóle jest, to chyba niezauważalna. |
|
|
09.01.12 19:58 Cytuj Jesteśmy użytkownikami indukcji i jesteśmy mega zadowoleni. Cena nie jest już tak zabójcza jak kiedyś, garnki i patelnie też nie są w abstrakcyjnych cenach, rachunek za prąd nie zabija, komórki nie szaleją. Co do rozrusznika serca się nie wypowiemy bo nie stosujemy...:) jeszcze. Instalacja 230V w zupełności wystarcza na nasze potrzeby. Polecamy!!! |
|
|
09.01.12 20:51 Cytuj
Ludzie, mity o wysokich cenach garnków, włóżcie między bajki. To prawda, tak było, ale dawno temu. W Ikei najtańszy zestaw, składający się z dwóch rondli i jednego garnka, można kupić za 30 zł. Fakt, są one kiepskie, tzn. cienkie, ale niczemu to nie przeszkadza. Używam (praktycznie codziennie) ich już od trzech lat i nie zauważyłem, żeby im czegoś brakowało. Treść edytowana 1 raz (ostatnio 09.01.12 20:53 przez Robert M.).
|
|
|
06.02.12 14:58 Cytuj
Witam, |
|
|
06.02.12 15:01 Cytuj acha jeszcze co do pola magnetycznego nowe płyty (z nowymi cewkami )nie emitują już pola na zewnątrz czyli nawet z rozrusznikiem serca można ich uzywać |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.