grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Szukam kompleksowego wykończenia mojego lokalu.

Tomasz R. Odsłony: 6063

15.11.11 22:41 Cytuj

Witam

Nie tak dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem nowego mieszkania na Miasteczku Wilanów, całe 86 m2 szaleństwa.

Lokal jest w stanie developerskim. Szukam oferty na kompleksowe wykończenie lokalu.

Myślę o aranżacji wnętrz + wykonawstwo +nadzór.

Mam bardzo mało czasu, który mogę poświęcić na poszukiwanie materiałów dlatego szukam kompleksowej usługi.

Znalazłem kilka firm które robią to kompleksowo:

1. Decoroom
2. Wykończenia pod klucz
3. Rednet Dom

Znacie te firmy?

Piotr K.

16.11.11 9:27 Cytuj

Decoroom - przycinaja duuuzo na materialach.
Mialem od nich wycene i zrezygnowalem

Paweł K.

16.11.11 12:25 Cytuj

Witam, możemy wykonać dla Pana taką usługę.
W zapytaniu prosze określić czego Pan oczekuje oraz jaki styl Pana interesuje.

www.kuczynski.co

Pozdrawiam.
Paweł Kuczyński

Tomasz R.

16.11.11 16:04 Cytuj

Piotr K. możesz mi na priv podesłać jaki był koszt kompleksowego wykończenia i jaki metraż?

tommotrak@gmail.com

Na stronie rednetDom mają podane ceny i pakiety, czekam na ofertę z wykonczeniapodklucz.pl., co do decoroom to czytając na stronie informację to może i ceny dobre ale nic więcej.

Najmniej mi się podoba to, że masz przy pakiecie Silver 3 spotkania z architektem, jakoś nie wyobrażam sobie żebym dokonał wszystkich uzgodnień dotyczących wykończenia 86 m2.

Jak dostanę ofertę z wykończeń to zrobię zestawienie.

Jedno co mi się podoba to, że niczym nie muszę się martwić, robią to kompleksowo.

Tomasz K.

16.11.11 22:30 Cytuj

Wydaje mi się, iż nie tędy droga.... chyba że ma naprawdę o duzo za dużo piniędzy i nie wiesz co z nimi robić.

Dogladac kto by to nie był i tak bedziesz musiał aby korygować kwestie według swojego gustu. Tak samo meteriały tez musisz wybrać obejrzeć etc......

Chyba, iz jestes tak odważny, iż zdasz się na gust obcje osoby....

Obecnie prawie kazda ekipa juz kupi Ci mareriały wykończeniowe, a główne produkty i tak dowiązą na miejsce.

Zakupy i tak najlepsze sa w internecie albo przynajmniej na bazie cen internetowych negocjowanie cen w sklepie "naziemnym".

Ja tez nie mam czasu a jednak wybrałem opcję z moim udzialem [przy omocy projektanta] i jak dobrze to przemyslisz to mozesz przy mieszkaniu 80 pare metrów oszczędzić spokojnie około 30-50 tys. a to chyba warte 5h tygdniowo poświeconych w tym zagadnieniu z czego część w domu przed komputerem.

Oczywiście i tak Ty decydujesz..... Jakbys miał pytania co do mojej wyowiedzi zapraszam na pw.

Paweł K.

17.11.11 18:28 Cytuj

Tomasz K. ma racje.
Chcąc zrobić żeby było ładnie i przede wszystkim funkcjonalnie musi być w tym twój udział.

Piotr K.

17.11.11 20:02 Cytuj

Tomasz R. priv poszedl.
Tak jak napisali Tomasz i Paweł, żeby było taniej/ lepiej trzeba poświęcić remontowi trochę czasu - zwłaszcza że masz niemały metraż.

Pozdrawiam

Tomasz R.

17.11.11 22:57 Cytuj

Dzięki za info,

Co do poświęconego czasu to będę jak najbardziej zaangażowany wykończenie, przecież nie oddam całego lokalu w ręce firmy bez jej nadzoru.
Na 100% będę bywał 2-3 razy w tygodniu na terenie mieszkania żaby obserwować postęp prac.

Bardziej zależy mi na tym, że jak usiądę do pracy z architektem to stworzymy projekt, który uwzględni wszystkie materiały dostępne w ich punkcie sprzedaży, co uważam za spore udogodnienie.

Rozmawiałem z przedstawicielem wykończeń pod klucz (Promerita Aranżacje), oferują mi taką usługę.

W tym momencie, mają według mojej skromnej osoby odpowiednią usługę do moich potrzeb.

Dostaję w jednej cenie liczonej z m2 powierzchni lokalu:

1. Nieograniczoną czasowo czy ilościowo obsługę architekta wnętrz
2. Praca nad koncepcją do czasu jej akceptacji
3. Pełny zakres materiałów wykończeniowych
4. Ekipę wykończeniową
5. Nadzór
6. Transport i wnoszenie materiałów
7. Sprzątanie po pracy

Gdybym sam to wszytko robił to mógłbym oszczędzić pewnie trochę kasy, ale nie mam czasu do latania po centrach budowlanych, szukania architekta wnętrz, ekipy itp.

Wolę zapłacić normalną stawkę i mieć to wszytko z głowy. Bardziej będę się skłaniał w opcję pełnej obsługi.

Jak widzę czasami ceny 450 czy 600 zł./m2 to jakoś nie widzę tego, że można coś fajnego za tą cenę dostać. Dobra podłoga to koszt rzędu panel 30-60 zł.m2, deska 50-100 zł/m2 czy parkiet okolice 60-120 zł. m2, nie wspominając o desce jesionowej selekcjonowanej w granicach 140 zł/m2 a gdzie jeszcze układanie?

W wykończeniach pod klucz podoba mi się również, że w cenie mam zabudowę kuchni warz z AGD praktycznie do każdego pakietu z montażem.

Ile wam zajęło czasu pełne wykończenie?

Kamila W.

20.11.11 21:38 Cytuj

Piotr K. (16.11.11 9:27):
Decoroom - przycinaja duuuzo na materialach.
Mialem od nich wycene i zrezygnowalem
Ja tez od nich ofertę dostałam i akurat materiały mają w cenach rynkowych bo nie doliczają na tym marzy więc tu akurat są bardzo konkurencyjni.

Kamila W.

20.11.11 21:40 Cytuj

Tomasz R. (16.11.11 16:04):
Piotr K. możesz mi na priv podesłać jaki był koszt kompleksowego wykończenia i jaki metraż?

tommotrak@gmail.com

Na stronie rednetDom mają podane ceny i pakiety, czekam na ofertę z wykonczeniapodklucz.pl., co do decoroom to czytając na stronie informację to może i ceny dobre ale nic więcej.

Najmniej mi się podoba to, że masz przy pakiecie Silver 3 spotkania z architektem, jakoś nie wyobrażam sobie żebym dokonał wszystkich uzgodnień dotyczących wykończenia 86 m2.

Jak dostanę ofertę z wykończeń to zrobię zestawienie.

Jedno co mi się podoba to, że niczym nie muszę się martwić, robią to kompleksowo.
Z tego co mi powiedzieli to te 3 spotkania są umowne. Czasem jest ich 3 , czasem 5 , ale na pewno Ci za to żadnej dodatkowej kasy nie doliczą.

Aby pisać na forum musisz się zalogować.