grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Kupno mieszkania!

Emilia G. Odsłony: 1642

11.10.11 9:34 Cytuj

Witam :)
Razem z mężem jesteśmy zainteresowani kupnem mieszkania na Osiedlu Uroczy Zakątek, czy mogła bym przyszłych sąsiadów prosić o opinie i rady:)
W jakich granicach wahają się cen utrzymania mieszkania tzn. czynsz ?
Serdecznie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Emi

Krzysiek N.

11.10.11 10:40 Cytuj

Emilia,
mysle, ze lepiej byloby jak bys zarejestrowala sie na forum osiedla, o ktorym wspominasz.
to forum jest ogolnopolskie i prawdopodobnie mniej ludzi z danego osiedla je czyta.
sadze, ze tam szybciej uzyskasz odpowiedz.

Emilia G.

11.10.11 10:58 Cytuj

Bardzo dziękuje za odpowiedz :)
Tak wię zrobię :)

konto u.

11.10.11 11:32 Cytuj

proszę

Beata X.

24.10.11 19:10 Cytuj

hej !
Nic nie wiem o Osiedlu Uroczy Zakątek, ale mogę za to was ostrzec przed RSM Praga Robotnicza Spółdzielnia Mieszkaniowa!!!.
Podpisałam z nimi umowę na moje wymarzone "m" był tam zawarty zapis o waloryzacji doliczanej do ceny, oczywiście mieliśmy wątpliwości!! No, ale Panie ze sprzedaży zapewniały nas , że tak już praktykowała spółdzielnia z przyszłymi nabywcami ,ale później rozliczała budowę i zwracała różnice z budowy! OK! Podpisaliśmy , a teraz okazało się , że oprócz waloryzacji liczonej UWAGA od kwot zapłaconych to jeszcze naliczana jest od momentu pierwszej wpłaty to jeszcze musimy zapłacić różnicę 1%VAT .TO na co PŁACILIŚMY ??? Nikt tego nie wie ceny za mieszkanie się nie zmieniły natomiast my za to, że podpisaliśmy umowę zakupu kiedy była jeszcze dziura w ziemi UWAGA !! Zapłaciliśmy dodatkowo 20000 tys. Apeluje jeżeli decydujecie się kupić od nich mieszkanie to dopiero jak zobaczycie mieszkanie po klucz bo tak skończycie jak ja płacze i płace bo teraz jak się wycofam to jeszcze oprócz straty sporej części wkładu (.około 40%)to jeszcze zapłacą 3% od kwoty kredytu + ubezpieczenie, naliczanie itp. do banku. Podsumowując mogłabym kupić teraz zamiast 74,9 metrów kwadratowych kupić ponad 80 metrów kwadratowych mieszkanie!:(((( Uważajcie teraz zaczęli budować nowe inwestycje!!!!!!!!!!!!!!!!! To co oni wyrabiają to skandal!!!
Beata:(

Robert M.

24.10.11 23:30 Cytuj

Naprawdę zapłaciliście aż 20 milionów? Ja bym za gotówkę wolał kupić...

Beata X.

25.10.11 8:28 Cytuj

Hej
O jakich ty piszesz 20 milionach?????
Napisałam 20 000tys (oczywiście zł) . Pisząc o 40 % wkładu , który równał się 130 000 tys zł. Teraz na stronie RSM Praga jest inny wzór umowy niż ja podpisałam . Różnica m in. to brak tej tajemniczej waloryzacji, wpłata w dwóch ratach, a nie czterech za mieszkanie. Oczywiście inna wysokość kar za odstąpienie od umowy, brak wpisu, że mogę na etapie budowy zmienić układ ścian , ale tylko we wskazanej firmie itp.
Beata:((

Beata X.

25.10.11 8:36 Cytuj

Mam jeszcze pytanie czy to dopuszczalna praktyka firm / spółdzielni spisywania umowy z różnymi zapisami w niej zawartymi dotyczącymi tych samych mieszkań(w danym budynku) w zależności od kupującego??

Robert M.

25.10.11 10:34 Cytuj

Beata X. (25.10.11 8:28):
Hej
O jakich ty piszesz 20 milionach?????
Napisałam 20 000tys (oczywiście zł) . Pisząc o 40 % wkładu , który równał się 130 000 tys zł.
No właśnie, napisałaś 20 000 tys., czyli w zapisie cyfrowym 20 000 000. Skoro ktoś nie potrafi napisać poprawnie kwoty, to nie powinien kupować mieszkania, bo z czytaniem ze zrozumieniem pewnie też jest kiepsko.

Beata X.

25.10.11 11:29 Cytuj

Witam
20 000tys zł., to inaczej 20.000,00 zł i JUŻ!!!
Szkoda dalej tłumaczyć !! ....a ten wniosek to perełka "Skoro ktoś nie potrafi napisać poprawnie kwoty, to nie powinien kupować mieszkania,bo z czytaniem ze zrozumieniem pewnie też jest kiepsko" ..... kiepski dzień , że próbujesz obrażać innych??:))
Miłego dnia!:)

Aby pisać na forum musisz się zalogować.