zerwanie umowy z UPC - bez kosztów
|
|
14.05.11 16:50 Cytuj
Szanowni Państwo, |
|
|
14.05.11 20:52 Cytuj
W Aster jest to samo, tzn. pakiet F-Secure. Ale gdy się przeczyta (w dosłownym tego słowa znaczeniu) umowę, można wyczytać, że po bodajże 2 miesiącach będzie naliczona opłata. Oczywiste ździerstwo, ale wystarczył jeden telefon z informacją, że nie życzę sobie żadnych "sekiurów" i za to nie płacę. |
|
|
15.05.11 13:53 Cytuj Nauczka na przyszłość trzeba czytać co sie podpisuje :) |
|
|
15.05.11 19:50 Cytuj
Rafał, |
|
|
15.05.11 20:41 Cytuj ja mam umowe z ups podpisana na 2 lata ( ale zamawialam usluge przez internet) na razie mam 2 m-ce za darmo. Wiesz moze Rafał czy jesli obciaza mnie Pakietem Bezpieczenstwa,to rowniez moge zrezygnowac bez zadnych konsekwencji?? |
|
|
15.05.11 21:47 Cytuj a mnie poinformowano od razu, że jest antywirus dołączony (miesiąc czy dwa gratis potem płatny) i jeśli chcę zrezygnować z płatnej usługi muszę wysłać maila, widać niekompetencję osób, które przyszły do Was "instalować" internet, upc może szczytem techniki nie jest ale dużo lepszy niż aster, zresztą chyba był plan kupić aster przez upc, nie śledziłem tego, choć ja reflektowałbym w dostawcę i usługi vectry :) |
|
|
15.05.11 22:07 Cytuj Zmiany do regulaminu pojawiły się bodajże w kwietniu. Ja zostałem poinformowany poprzez maila. W wersji papierowej nic nie dostałem. Wiem, że możliwość wypowiedzenia umowy z tego powodu jest do końca czerwca. Co do Pakietu Bezpieczeństwa jest to program F-Secure w pełnej wersji. Oczywiście istnieje możliwość niekorzystania z tego programu ale trzeba to zgłosić przed upływem 2 miesięcy od podpisania umowy. W umowie są określone koszty ale niestety nikt mnie o tym nie poinformował, a nie miałem czasu przeczytać umowy. O opłacie za Pakiet jest prawie na samym końcu. Przypominam, że opłata wynosi 11 zł i + co miesięczny abonament 6zł. |
|
|
31.05.11 23:53 Cytuj
Robert M. (14.05.11 20:52): W Aster jest to samo, tzn. pakiet F-Secure. Ale gdy się przeczyta (w dosłownym tego słowa znaczeniu) umowę, można wyczytać, że po bodajże 2 miesiącach będzie naliczona opłata. Oczywiste ździerstwo, ale wystarczył jeden telefon z informacją, że nie życzę sobie żadnych "sekiurów" i za to nie płacę.Złodziejstwo w biały dzień i w białych rękawiczkach, ale nic na to nie poradzimy. Ciekawy jestem tylko, ile ludzi za to płaci i nawet o tym nie wie? |
|
|
31.05.11 23:54 Cytuj tu tez wtracil swe 5 gr. |
|
|
31.05.11 23:54 Cytuj
Robert M. (14.05.11 20:52): W Aster jest to samo, tzn. pakiet F-Secure. Ale gdy się przeczyta (w dosłownym tego słowa znaczeniu) umowę, można wyczytać, że po bodajże 2 miesiącach będzie naliczona opłata. Oczywiste ździerstwo, ale wystarczył jeden telefon z informacją, że nie życzę sobie żadnych "sekiurów" i za to nie płacę.Złodziejstwo w biały dzień i w białych rękawiczkach, ale nic na to nie poradzimy. Ciekawy jestem tylko, ile ludzi za to płaci i nawet o tym nie wie? |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.