grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

plusy i minusy bliskość PKP

Agnieszka K. Odsłony: 1523

17.12.10 1:49 Cytuj

witam :))
interesuje mnie czy na osiedlu nie jest za głośno od strony pkp, bo tory są przy samy osiedlu co będzie w lecie czy będzie można zostawić otwarte okno na noc czy hałas na to nie pozwoli :)
proszę o odp mieszkańców osiedla
pozdrawiam

Anna S.

17.12.10 12:31 Cytuj

Zależy o które osiedle chodzi.

Robert M.

17.12.10 14:53 Cytuj

Myślę, że Agnieszka zapytała tak ogólnie;-)
Dlatego, ogólnie rzecz ujmując, zbytnio nie przeszkadza, tym bardziej, że śpimy po innej stronie mieszkania. A otwartego okna na noc nie zostawiamy, bo zjadłyby na żywcem komary:-)

Maciek S.

17.12.10 18:36 Cytuj

odmiana polarna komarów, rzecz jasna :)

Robert M.

17.12.10 20:32 Cytuj

Wierzcie lub nie, ale kilka lat temu, roku nie pamiętam, ale iesiąc i dzień (6 stycznia), zobaczyłem na klatce schodowej siedzącego komara. Zabiłem ścierwo, ale do dzisiaj się zastanawiam, jak ta gnida mogła pociągnąć aż do stycznia. A zima wtedy sroga była...

Maciek S.

18.12.10 2:50 Cytuj

Eeeeee, bez roku, to się nie liczy.

Robert M.

18.12.10 3:36 Cytuj

Dobrze, spróbuję sobie przypomnieć;-) Ale to dopiero rano zrobię, bo nie będę teraz mateczki budził;-)
Jednak analizując ramy czasowe, kiedy wynająłem mieszkanie "z komarem na klatce schodowej", to musiał być 2005 rok.
Mogę z całą stanowczością napisać, że to był 6 styczeń 2005 rok, gdy na klatce schodowej ujrzałem siedzącego na ścianie komara:-)
I co? Teraz się liczy;-)?
Dzień, gdy go ujrzałem, stał się jednocześnie dniem jego śmierci...
Rest In Peace, komar:-) Teraz sobie już pewnie lata po niebieskich łąkach, zasysając błękitną krew w ulubionym przez siebie smaku:-)

Maciek S.

18.12.10 14:33 Cytuj

No tak, w 2005 to się różne dziwne rzeczy działy...ten komar to była złowroga wróżba.

Jurek K.

18.12.10 18:00 Cytuj

[quote=20621@1292546999]witam :))
interesuje mnie czy na osiedlu nie jest za głośno od strony pkp, bo tory są przy samy osiedlu co będzie w lecie czy będzie można zostawić otwarte okno na noc czy hałas na to nie pozwoli :)
proszę o odp mieszkańców osiedla
pozdrawiam[/quo napewno pociąg słychać na kilometr a co dopiero przy osiedlu nigdy w życiu

Małgośka M.

18.12.10 18:23 Cytuj

mieszkałam na Okęciu
w pewnym momencie się przyzwyczajasz i juz nie słyszysz tego hałasu

Aby pisać na forum musisz się zalogować.