grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

dojście do osiedla

Urszula S. Odsłony: 933

05.12.10 18:15 Cytuj

Chciałabym zwrócić uwagę naszych lokalnych władz na problem nieodśnieżonych chodników i dróg, ze szczególnym naciskiem na te pierwsze. O ile osoby przemieszczające się samochodami mogą bez większych przeszkód dojechać do osiedla, o tyle dla pieszych, a szczególnie rodziców z wózkami czy też osób niepełnosprawnych jest to zadanie z gatunku ekstremalnych.
Zrobiłam dziś kilka zdjęć na ulicy Kadrowej i Paderewskiego oraz Kramarska (słynny kawałek za zakrętem Paderewskiego wyłożony krzywymi, dziurawymi a w tej chwili oblodzonymi i zawalonymi warstwami śniegu i błocka płytami, które wiosną i jesienią zamieniają się w bajoro nie do przejścia). Proponuję wspólnie motywować ludzi, odpowiedzialnych za sytuację na drogach w Rembertowie do pracy po wyborach. Teraz chyba świętują wygraną i nie widzą, że nie jesteśmy w stanie przedostać się w normalny sposób do sklepu, na przystanek, do przychodni czy apteki.
Moje zdjęcia wraz z listem wysłałam dziś do burmistrza Rembertowa i jego zastępcy. Może jeśli nie będę jedyną osobą, która napisze w tej sprawie to coś się wreszcie zmieni... Mam taką nadzieję.

Urszula S.

05.12.10 20:41 Cytuj

P.S. Chodzi o osiedle Sady Rembertowskie.

Aby pisać na forum musisz się zalogować.