grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Wybory samorządowe 2010

Elżbieta Ś. Odsłony: 1023

12.11.10 0:52 Cytuj

Szanowni Państwo,

Zbliżają się wybory samorządowe w związku z tym, że postanowiłam kandydować do Rady Dzielnicy Białołęka, w okręgu 2 z listy nr 4 (Platforma Obywatelska), pozycja na liście nr 7, pragnę się Państwu przedstawić.
Mam 31 lat i od 2000 roku mieszkam w Warszawie. Na Białołękę sprowadziłam się sześć lat temu.

Kandyduję do Rady Dzielnicy Białołęka ponieważ:
- jestem przekonana, że sami musimy sobie pomóc egzekwując budowę parkingów przez developerów oraz budując nowe miejsca parkingowe na terenach gminnych. Jak wielki jest to problem dla Białołęki świadczą samochody zaparkowane na trawnikach, chodnikach i w innych nieprzystosowanych miejscach.
 - moje przygotowanie merytoryczne i doświadczenie zawodowe jest odpowiednio wysokie, by kompetentnie dbać o interesy mieszkańców.
 - bo 70% radnych naszej dzielnicy to MĘŻCZYŹNI, a przecież KOBIETY stanowią 52% polskiego społeczeństwa. My kobiety widzimy często świat z zupełnie innej perspektywy, a to daje konstruktywność w działaniach wespół z mężczyznami.

Najważniejsze działania, które podjęłam w sprawie miejsc parkingowych i dróg znajdziecie Państwo na stronie http://www.elaswitalska.pl

Mój program wyborczy to:
Po pierwsze: doprowadzić do wybudowania nowych parkingów na terenach gminnych.
Po drugie: sprawdzać przestrzeganie planów zagospodarowania przestrzennego.
Po trzecie: wspierać projekty realizowane przez organizacje pozarządowe.
Po czwarte: pozyskać fundusze na projekty społeczne dla dzieci i rodziców.
Po piąte: dążyć do zwiększenia sieci żłobków, przedszkoli i szkół.
Po szóste: zwiększyć środki finansowe na pozalekcyjne zajęcia sportowe dla dzieci.
Po 7: rozwiązać problem parkowania pojazdów mieszkańców „Osiedla pod Dębami”.

Moje przygotowanie merytoryczne:
- Ukończyłam Uniwersytet Zielonogórski na Wydziale Pedagogiki.
- Ukończyłam studia podyplomowe Master of Business Administration (MBA).
- Pracuję w strukturach samorządowych od 2009r., wcześniej przez 4 lata pracowałam w Dyrekcji Generalnej Poczty Polskiej.
- Społecznie pracowałam w zarządzie Wspólnoty Mieszkaniowej.
- Udzielałam porad administracyjnych najstarszemu w Polsce Uniwersytetowi Trzeciego Wieku im.H.Szwarc w Warszawie.

Jeżeli będziecie chcieli mnie Państwo bliżej poznać, to zapraszam na wspominaną już stronę internetową. Tam także znajduje się link do mojego profilu w portalu społecznościowym Facebook. Z wielką przyjemnością spotkam się także z Państwem, by podyskutować o naszych problemach, by w przyszłości starać się je zrealizować.

Jeszcze raz zapraszam na moje strony:
http://www.elaswitalska.pl
http://www.elaswitalska.dorady.org

ale o co c.

12.11.10 14:35 Cytuj

czy wie Pani jak to wygląda ?

jestem w okręgu 2 z listy nr 4 (Platforma Obywatelska), pozycja na liście nr 7,

a nazywam się Elżbieta Ś.

a czy ciężko uzupełnić swoje dane na profilu oraz wstawić zdjęcie, no chyba, że broni strasznie Pani swojej prywatności ??? raczej zależeć Pani chyba powinno na tym by być rozpoznawalną wśród wyborców, no chyba, ze nie zależy na tym Pani, ale wtedy świadczy to o tym gdzie ma Pani wyborców, takie jest moje zdanie

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 12.11.10 14:36 przez ale o co c.).

Robert M.

12.11.10 15:41 Cytuj

No przecież napisała Pani Elżbieta Ś., że: "Jeżeli będziecie chcieli mnie Państwo bliżej poznać, to zapraszam na wspominaną już stronę internetową. Tam także znajduje się link do mojego profilu w portalu społecznościowym Facebook".

A zresztą można wywnioskować, że nazywa się Pani, Elżbieta Świtalska;-)

ale o co c.

12.11.10 16:31 Cytuj

no właśnie mi o to chodzi by kojarzono kandydatkę z nazwiska a nie z pozycji :)

Ewa J.

13.11.10 21:37 Cytuj

Szanowni Państwo,

Ja również kandyduję w tegorocznych wyborach.

Moim marzeniem jest wykorzystywać swoje doświadczenie architekta projektanta i urbanisty, aby poprawić jakość życia nas wszystkich.
Jestem Państwa sąsiadką z pobliskiego budynku - również mieszkam przy kompleksie sportowym Prawy Brzeg. Znam dobrze problemy naszego sąsiedztwa: brak zorganizowanej zieleni - placów zabaw, brak bezpieczeństwa - monitoringu, nieuporządkowane miejsca parkingowe, nieistniejąca prawie segregacja odpadków, potrzeba zbudowania nowego żłobka i przedszkola, brak domu kultury.

Potrafię to wszystko zaprojektować!

Od urodzenia mieszkam na Pradze. Tu wychowuje synka. Z domu wyniosłam zaangażowanie w życie lokalnej społeczności, które zakorzeniła mi mama - Anna Jarecka.
Była ona wiele lat charyzmatycznym dyrektorem szkoły podstawowej nr 50 i dzięki jej inicjatywom możemy cieszyć się z obecnej postaci szkoły i towarzyszącego jej kompleksu sportowego Prawy Brzeg.

Jako doświadczony mgr inż. architekt i młoda mama codziennie zmagam się z mankamentami naszego otoczenia - możemy to zmienić razem!

Stwórzmy razem przestrzeń przyjazną wszystkim, w której będzie się mieszkać dobrze nam i naszym bliskim!

Z wyrazami szacunku:

mgr inż. arch. E. Jarecka - Bidzińska

P.S. Zainteresowanych moją osobą zapraszam na moją stronę:

http://www.ewajarecka.dorady.org/

Aby pisać na forum musisz się zalogować.