Dla wszystkich zainteresowancyh tą inwestycją zapraszam do rozmowy

Wygoda 1. Odsłony: 30282

30.08.10 22:32 Cytuj

Witam.

Czy poza mną są osoby, które zamierzają kupić, bądź kupiły mieszkanie lub są zainteresowane tą inwestycją? Jak Państwa relacje z developerem?
Czy macie Państwo jakieś kłopoty z uzyskaniem kredytu na tą inwestycję? Jakie opinie o tej inwestycji?

Pozdrawiam

Jarek N.

06.09.10 14:49 Cytuj

Witam,
Jestem juz po umowie przedwstepnej a w najblizszych dniach podpisywal bede juz umowe przedwstepna. Co do relacji to wiadomo, kazdy developer jest mily dla potencjalnego klienta, po sprzedazy mieszkania takiemu klietowi roznie bywa. Aczkolwiek przejzalem pare for w poszukiwaniu opinii i ludzie, ktorzy zakupili mieszkania czy tu, czy tez w zen garden badz osiedlu roz wypowiadaja sie, ze nic sie w tej kwestii nie zmienia przez caly okres realizacji inwestycji. Co do kredytow to Prestige ma swoich doradcow, ktorzy pomagaja zalatwic sprawy z bankami, oprocz tego nawiazali wspolprace z dwoma bankami.

Co do mojej oceny, mysle, ze nie jest drogo jak na ta lokalizacji. Nie oszukujmy sie, osiedle bedzie rzut kamieniem od arkadii i metra dw. gdanski. A i w niedalekiej przyszlosci w odleglosci ok 500m bedzie stacja 2 linii metra targowek II.

Zakupilem mieszkanie dwupokojowe i z tego co wiem schodza one jak swieze buleczki. Z tego co mowil mi przedstawiciel prestige zeszlo juz 55 mieszkan (na 105). A na najblizsze tygodnie jest kupa osob poumawianych na rozmowy ws. mieszkan. Zainteresowanie to ponoc wzroslo tak po ubiegloweekendowy targach mieszkaniowych. Ale czy to prawda, glowy nie dam.

Natomiast minusem moze byc fakt, ze na 105 mieszkan gmina nakazala przygotowanie developerowi ponad 130 miejsc parkingowych w garazu podziemnym przez co zabralo miejsca na piwnice/komorki lokatorski. Ale ponoc przy wykupie miejsca parkingowe jest mozliwosc dokupienia za 3000 jakiejs "skrzyni" stalowej, wiszacej na scianie przy miejscu parkingowym. Oczywiscie przy zalozeniu, ze nie posiada sie Vana. Ponoc pomiescic sie tam bede mogly np. 4 rowery.

Wygoda 1.

28.09.10 22:21 Cytuj

To jak na 55 mieszkań sprzedanych mało mieszkańców i opinii na forum...

Jarek NN - dzięki za odpowiedz.

Pozdrawiam

Roman P.

04.10.10 15:32 Cytuj

Witam,
W ogłoszeniach jest 117 mieszkań, nie 105. Tak czy inaczej wg moich źródeł sprzedali około 50 mieszkań.
Może to dobrze, że nie ma zbyt wielu opini - Polacy wolą narzekać na kogoś, niż chwalić. Poza wybranymi punktami umowy i napiętym harmonogramem wpłat... nie ma się do czego przyczepić.
Kontak po podpisaniu umowy jest OK, a budowa jak narazie idzie zgodnie z planem.

Wygoda 1.

06.10.10 0:02 Cytuj

Podobno wstawiono pierwsze okno,a robotnicy działają wewnątrz budynku. Jestem ciekaw czy inwestycja zakończy się w terminie, czy ze standardowym poślizgiem...

Roman P.

08.10.10 10:21 Cytuj

Pierwsze okno widziałem wstawione około 24 września.
Jeśli "zamkną" budynek przed śniegiem i mrozami, które w tym roku mają być wcześnie, to jest szansa że zakończą w terminie.
Jeszcze w marcu w miejscu bloku stał inny 1 piętrowy budynek...
Z tego co znalazłem w sieci, Unibep ma w planach/buduje kilka innych inwestycji, więc raczej nie będzie się ociągał. Wszystko zależy więc od przyrody i dobrych chęci inwestora.

Monika B.

03.12.10 13:26 Cytuj

Witam Wszystkich,

Czy Państwo też otrzymali od developera dodatkowe pismo zatytułowane "porozumienie w sprawie wyrażenia zgody na przeniesienie praw i obowiązków"?? Mnie bardzo zaniepokoiło to pismo.

Monika T.

03.12.10 17:40 Cytuj

Tak, też takie porozumienie otrzymaliśmy.

Wygoda 1.

05.12.10 14:22 Cytuj

Też dostałem maila z tą wiadomością. Jednak nic niepokojącego w tym nie widzę. Z dachem budowa zdążyła przed zimą. Teraz pracują w środku. Planuję w wolnej chwili wstąpić na budowę i zrobić trochę zdjęć. Pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców.

Cezary Z.

11.12.10 15:55 Cytuj

Witam wszystkich...
Tez dostalismy takie pismo, ale rowniez i mnie to nie niepokoi..
Wygoda, jak zrobisz fotki, mozesz je gdzies na neta wrzucic i zapodać link? My jesteśmy zagranicą a też popatrzylibyśmy na postęp :)
...o deweloperze wyraziłbym sie w samych plusach.. bardzo nam pomogli załatwić kredyt i inne sprawy... szczególnie ciężkobyło dla nas przy kredycie,bo banki dość niechętnie udzielają go, pracującym zagranicą... pozdrawiamy wszystkich przyszłych sąsiadów ;)

Aby pisać na forum musisz się zalogować.