grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Domek pod miastem , czy mieszkanie w miescie ?

Ira E. Odsłony: 1410

14.06.10 8:22 Cytuj

Jak zwykle w gre wchodza pieniądze. Gdzie mozna taniej mieszkać i wygodniej ? Ciekawe jaka bedzie wizja na najbiższe lata ?
Znalazłam posumowanie kosztów i porównanie jakosci życia, dla tych 2 inwestycji.
Na pewno odchodzi w przeszłość zamieszkiwanie w jednym miejscu , prawie na całe zycie.
http://nieruchomosci.pb.pl/2124957,45411

Łukasz N.

14.06.10 8:52 Cytuj

hehe, niezłe dojazd z domu do pracy w godzinach szczytu 45 min … ciekawe skąd ? chyba, że dom stoi gdzieś w dzielnicy willowej na starym mokotowie, ale w takim przypadku ceny podawana są w mln. PLN a nie setkach tys.

Ira E.

14.06.10 9:11 Cytuj

Trudne życie po śródmiejsku, szykuje bunt się w centrum Warszawy.
Czy same biurowce będą w centrum Warszawy ?
Czy Warszawa będzie jak wymarłe miasto ?

http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/485448_Kapitalizm_po_srodmiejsku.html

Małgośka M.

14.06.10 12:06 Cytuj

a czy mieszkanie w samym centrum miasta to taki rarytas?

wieczny hałas uliczny i gwar ludzi, tylko wysoko jest w miarę cicho :( nie wspomną o tym pyle który jak otworzysz okno masz w całym mieszkaniu
na spacer z dzieckiem nie pójdziesz bo zostaniesz stratowana/y przez tłum
z zaparkowaniem samochodu też problem chyba że budynek jest w miarę nowy i posiada garaż podziemny

jedynym plusem jest bliskość dużych węzłów komunikacyjnych (metro, autobus, tramwaj, pociąg) a co za tym idzie szybki dojazd do pracy, rozrywek kulturalnych, szpitali czy urzędów

w sumie wszystko zależy od tego czego szukamy
wolę dłużej dojeżdżać do pracy ale za to mieć ciszę za oknem kiedy z niej wrócę :)

także centrum dla biurowców tak jak to jest w każdym większym mieście

doda e.

14.06.10 14:03 Cytuj

zgadzam sie calkowicie .
ale pewnie pan Robert zaraz napisze ze on sie nie zgadza i najlepiej mieszka sie na pradze- starej ,.brzydkiej i osyfialej hahah ,

Robert M.

14.06.10 20:11 Cytuj

Ani domek pod miastem, ani mieszkanie w mieście, tylko...

!!! MIESZKANIE W ZĄBKACH !!!

Wszak, to prawie jak Warszawa...

Robert M.

14.06.10 20:13 Cytuj

doda e. (14.06.10 14:03):
zgadzam sie calkowicie .
ale pewnie pan Robert zaraz napisze ze on sie nie zgadza i najlepiej mieszka sie na pradze- starej ,.brzydkiej i osyfialej hahah ,
A stara to ty jesteś, brzydka również (nie wierz kolegom arabom, którzy ruchają wszystko, co się rusza). No, osyfiała jeszcze nie jesteś, ale to tylko kwestia czasu...

Life is brutal, full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas.

Małgośka M.

14.06.10 22:02 Cytuj

stare polskie przysłowie mówi
"kto się czubi ten się lubi"

wam to chyba było by przykro jakby jednego zabrakło :P

Robert M.

14.06.10 22:27 Cytuj

Mnie na pewno nie, a z racji tej, że siedzę w pracy i mam wolniejszej chwile pomiędzy wejściami na żywo, mogę oddać się salonowym potyczkom.

Moje motto to: oczy za oko, zęby za ząb.

doda e.

15.06.10 0:35 Cytuj

A stara to ty jesteś, brzydka również (nie wierz kolegom arabom, którzy ruchają wszystko, co się rusza). No, osyfiała jeszcze nie jesteś, ale to tylko kwestia czasu...

Life is brutal, full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas.[/quote]

Aby pisać na forum musisz się zalogować.