grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Nadwaga - czy rower pomoże

Ira E. Odsłony: 2249

01.09.10 5:39 Cytuj

ją zlikwidować , może basen, bieganie ? Tylko ta słaba pogoda na rower , jak sobie z tym radzicie ? Czy zółta pelerynka wystarczy ?
http://supermozg.gazeta.pl/supermozg/1,91626,8294732,Szczupli_w_wielkim_miescie.html

Marta K.

04.09.10 15:20 Cytuj

Z pewnością każdy rodzaj sportu pomoże. Przy godzinnej jeździe na rowerze, z prędkością ok 10 km/h spala się średnio ok. 210 kcal. Podczas biegu i pływania spala się najwięcej kalorii.
Ostatnio przeczytałam, a także w przeszłości zauważyłam na własnym przykładzie, że piecie szklanki wody, przed każdym posiłkiem pozwala na schudnięcie 2-4 kg w miesiącu.
Najważniejsza jednak jest silna wola schudnięcia. Dziedzin sportu mamy tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie.
Życzę powodzenia w utracie zbędnych kilogramów.

Robert M.

04.09.10 19:49 Cytuj

Marta K. (04.09.10 15:20):
Najważniejsza jednak jest silna wola schudnięcia. Dziedzin sportu mamy tyle, że każdy znajdzie coś dla siebie.
No tak, człowiek sobie usiądzie, skupi się na tym, że baaardzo chciałby schudnąć i...? Chudnie. Waga leci w dół.
A jedną z najbardziej "odchudzających" dziedzin sportowych są szachy sportowe i rzutki, szczególnie te do tarczy elektronicznej:-)
Treść edytowana 1 raz (ostatnio 04.09.10 19:49 przez Robert M.).

Anton J.

13.09.10 8:49 Cytuj

Ogólnie nalezy mniej jeść.

Anton J.

25.09.10 4:00 Cytuj

Ostatnio Warszawska Masa Krytyczna dała popalić w Warszawie, 35 km i niezła trasa

Jan N.

19.10.10 21:07 Cytuj

Krystyna Kaczmarek radzi;
http://www.klodawski.pl/szkolaodch.php?nav=4

Anna M.

02.11.10 22:10 Cytuj

Ja bym jednak poleciła aktywność fizyczną - w miarę regularną i drobne zmiany w zwyczajach żywieniowych.
Osobiście do nabierania formy roweru nie znoszę - chyba że bardzo "lajtowo" i rekreacyjnie (mam zresztą bardzo miejską "laskowatą" damkę z wielkim koszem z przodu i foteliskiem dziecięcym za plecami). Wolę kluby sportowe.

Robert M.

02.11.10 23:19 Cytuj

Słyszałem, ba, nawet widziałem obelisk, ale "fotelisk"? W dodatku dziecięcy? Jeszcze nigdy nie widziałem:-)

Anna M.

02.11.10 23:46 Cytuj

:) no. fotelisk. zwłaszcza jak zasiądzie na nim potomek.

Action Club F.

24.11.10 11:26 Cytuj

Zapraszamy do Action Clubu!!!

Mamy nowocześnie urządzoną siłownię, sprzęt cardio, przestronne studio fitness oraz matę do sportów walk z pełno wymiarowym ringiem i sprzętem FireTex!!!

Pierwszy trening gratis!!!

www.kontakpm.pl

POZDRAWIAMY

ACTION TEAM

:)

Aby pisać na forum musisz się zalogować.