grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

zmiania okolic dworca PKP krakow

Kasia N. Odsłony: 653

03.08.10 15:13 Cytuj

tak sobie ostatnio juswiadomilam,ze pzrez ostatnie lata(tj dokladniej odkad przeprowadzilam sie do krakowa na studia) wiele sie zmienilo w centrum tego miasta..kupa nowych rzeczy! pamietacie stary bar smok io dworzec? straszne.. te stragany i badziewie na kazdym rogu,a teraz? fajna galeria, nowe budynki, biurowce, apartamenty, moglabym wymieniac i wymieniac. nie wiem jak Wam ale mi sie podoba kierunek w ktorym idzie ta okolica. a najwazniejsze,ze pomimo duzej ilosci nowych budynkow taka architektura nie kluci sie bardzo z ta tradycyjnie"krakowska";)

Robert M.

03.08.10 19:49 Cytuj

Najlepszy był bar Smok:-) A kiełbaski z grilla w nocy na skręcie Pawiej albo pod halą targową na Grzegórzeckiej? Chociaż kto wie, może dalej tam sprzedają:-)

Agnieszka P.

09.08.10 2:02 Cytuj

jeju pamiętam jak byłam na studiach i jak wracałam to domu np na święta, ten obskurny dworzec, gołębie i ten specyficzny zapach - to była najgorsza rzecz wizyta na dworcu!!. A dziś, to wszyscy się tam umawiają i w ogóle ekstra, szkoda tylko że plac przed galeria jest tak kiepsko oświetlony

Zosia S.

10.08.10 18:16 Cytuj

kiełbaski pod Halą Targową sprzedawane są nadal z niebieskiej nyski. każdej nocy od 21 do 3 nad ranem. przystanek wielu imprezowiczów :) Co do samej galerii: jak dla mnie zupełnie nie jest fajna: dostała nawet swego czasu 'archiszopę" - wyróżnienie dla najbrzydszego budynku. Plac przy dworcu, owszem znacznie się ucywilizował. Dworzec sam w sobie... cóż nadal czeka na renowację...

Robert M.

11.08.10 8:24 Cytuj

Dalej z niebieskiej Nyski:-)? Uśmiałem się nieźle, bo kilkanaście lat temu to jeszcze ta Nysa tak nie dziwiła, ale teraz?
Stare czasy się przypominają...

Zosia S.

11.08.10 15:21 Cytuj

Niebieska Nyska i klimat związany z kiełbaskami to połowa sukcesu ich popularności. mam wrażenie, że wraz z niebieską nyska odejdzie cała epoko - oby nigdy do tego nie doszło.

Co więcej Nyska musi być na chodzie, bo na swoim miejscu (Pod halą) jest tylko w nocy. W ciągu dnia nie ma po niej śladu.

Nyska, (co prawda w innym miejscu, bo na Kazimierzu) zagrała nawet w filmie "anioł w Krakowie"

Słyszałam miedzy innymi, że swoich gości z całego świata, zaprasza tam Robert Makłowicz :)

Aby pisać na forum musisz się zalogować.