grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

upał w mieszkaniu.

Robert M. Odsłony: 2077

04.08.10 14:08 Cytuj

Mam specjalna mate uszczelniajaca, ktora wypelnia w
90% szczeline, do ktorej doprowadzona jest rura z cieplym powietrzem.
Korzystam z dobrodziejstwa Wi-Fi w telefonie, dlatego nie uzylem polskich liter;-)

Maciek S.

05.08.10 1:05 Cytuj

Robert M. (04.08.10 14:08):
Korzystam z dobrodziejstwa Wi-Fi w telefonie, dlatego nie uzylem polskich liter;-)
Robert, czy ja mógłbym Cię usynowić? Ty się usprawiedliwiasz, że nie użyłeś polskich znaków diakrytycznych? Jestem porażony! Przecież tu (ogólnie w sieci) niektórzy piszą tak, że ja się zastanawiam, czy to, aby na pewno, jest po polsku i się nie przejmują :)))

Adam K.

06.08.10 19:46 Cytuj

diakry co ?

Robert M.

06.08.10 19:47 Cytuj

Co do usynowienia, to pomyślę o tym, ale nie wiem, czy jest taka możliwość. Wszak mam prawie 33 lata:-)

Gdy byłem w Stanach, przyznam się, że pisząc maile po polsku, do Polski, też nie używałem polskich znaków, bo jakoś się tłumaczyłem, że jeśli jestem tam, to zwalnia mnie to z tej odpowiedzialności. Potem, gdy wróciłem, to było mi cholernie ciężko przestawić się. Ale powoli, powoli, i po jakichś dwóch tygodniach piszę sobie, jak dawniej.

Maciek S.

06.08.10 20:06 Cytuj

Robert M. (06.08.10 19:47):
Co do usynowienia, to pomyślę o tym, ale nie wiem, czy jest taka możliwość. Wszak mam prawie 33 lata:-)

Ja też nie wiem, nie wiem także, co na to Twoi rodzice :))
Prawie 33, mówisz? To tak jakby, przeszło 32. :))))
No to chyba nic z tego przysposobienia i tak nie będzie, to byłoby podejrzane, zostać ojcem w wieku 12 lat.

Robert M.

06.08.10 20:19 Cytuj

Ja wiem, czy podejrzane? Teraz ta młodzież tak szybko dojrzewa:-) A rodziców nie będę pytał o zdanie, bo przecież jestem pełnoletni:-)

Piotr G.

06.08.10 23:03 Cytuj

A ja nie mam gorąco w mieszkaniu. Na dworze termometr na słońcu pokazuje 40 stopni, a ja w domu mam 25 stopni. :-) Oczywiście żadnej klimatyzacji w mieszkaniu nie montowałem.

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 06.08.10 23:03 przez Piotr G.).

Robert M.

07.08.10 1:10 Cytuj

Jeśli w słońcu termometr pokazuje 40 stopni, to nie jest wcale tak gorąco. Gorzej, jak w cieniu tyle pokazuje. A 25 stopni w mieszkaniu, to mi odpowiada, jak na zewnątrz jest właśnie około 40 w cieniu. Kuchnię mam od strony wschodniej i generalnie jest tam chłodniej, więc temperatury w mieszkaniu mam różne0zalezy z której strony.
Ale i tak mógłbyś się pochwalić, czy coś sam wykombinowałeś, czy po prostu masz mieszkanie np. od północnej strony i dodatkowo powiedzmy umieszczone nad garażem podziemnym?

Małgośka M.

07.08.10 22:18 Cytuj

Ja mam mieszkanie nad garażem podziemnym i od północy. Dużo to to nie pomaga, ale i tak zdecydowanie lepiej jak u sąsiadki co ma okna od południa. U niej "prażysz się na chrupko" :P

Robert M.

07.08.10 22:43 Cytuj

Jak na chrupko, to nie jest źle:-)

A kolega się nie chce pochwalić, co takiego zrobił, że ma normalną temperaturę:-)

A miliony forumowiczów z salon.pl czekają...

Aby pisać na forum musisz się zalogować.