Jaka jest prognoza w Polsce na lato 2010r. ?
|
|
23.06.10 10:44 Cytuj
Mieszkanie mam na narozniku południowo zachodnim wiec bardzo jasne. Wiecej tez kaloryferów, wiec powinno byc ok. Najwyzej bede sie dogrzewał jakimis piecykami. W sumie ostatnio przygladałem sie ładniejszym modelom bio-kominków na etanol. Przyjemne wrazenia ciepłego ogniska, bez zapachu , a grzejącego. Taka namiastka kominka na wieczory. |
|
|
23.06.10 15:15 Cytuj
Z doświadczenia powiem ze okna od południa są okropne. |
|
|
24.06.10 9:18 Cytuj Nie jest źle, Naokoło domu mam zadaszone tarasy wiec nie ma takiej ostrej "lampy" w oknach, a chłodzi od spodu od garazy jest miło chłodnawo, chyba ze wpuści sie żar do domu, to gorzej. Jak na razie super, ale tych upalnych dni to raptem kilka tylko było wiec zobaczymy jak długoterminowo. Ale patrząc za okno jak dalej tak lato ma sie rozkrecac to piecyk olejowy raczej kupie :) |
|
|
26.06.10 9:44 Cytuj
Już kilka razy robiłem podchody do bio-kominka i zawsze podoba mi się tylko na zdjęciu, ewentualnie na żywo, ale gdy jest wyłączony. Jakiś taki mi się tandetny wydaje ten ogień, i to nawet ten "real flame" czy coś takiego:-) To już chyba lepiej będzie zawiesić sobie plazmę na ścianie, odtworzyć w BR demo kominka i naprawdę będzie to wyglądało bardziej realistycznie. Plazma też nieźle grzeje, więc funkcja grzania również będzie zachowana:-) |
|
|
28.06.10 9:53 Cytuj
hmmm, nie mówiłem o tym elektrycznym czyms :) |
|
|
05.07.10 19:34 Cytuj Dopiero dzisiaj mam chwilę, żeby poczytać co nowego na salonie, no i zgłębiam właśnie temat biokominków:-) Wydaje się to ciekawe, ale poczytam więcej w nocy, jak będzie spokojniej. |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.