Michał A.
Odsłony: 5196 |
05.05.09 12:13
Co można powiedzieć o tym developerze? Można kilka rzeczy:
biuro sprzedaży na terenie inwestycji:
1. Niekompetencja pracowników (z dwoma miałem do czynienia - jeden to kierownik drugi to "Pan Jarek"
2.Brak profesjonalizmu - Pan Jarek był przez długi czas Panem bez imienia i nazwiska - nawet przez telefon nie przedstawiał się!
3. Nie mają pojęcia co sprzedają - na pytania czy mieszkanie jest wolne - Nie wiem, czy będą balustrady w loggiach - nie wiem - czy tyły lokali usługowych będą miały wyjścia - chyba nie... koszmar.
4. Rezerwacja mieszkań niby na 24 godziny - w moim przypadku rezerweacja dla innnego klienta była od poniedziałku do wtorku...
5. Opryskliwy Pan Jarek przez telefon...
Sama inwestycja - pracownicy z piwkiem na rusztowaniach... super.
Dzieki Bogu nie kupiłem tam mieszkania bo z takimi ludźmi chyba lepiej nie robić interesów...
Pozdrawiam i ostrzegam.
|
|
Joanna P.
|
21.06.09 19:16
Przynam, że zdziwił mnie ten post.
W biurze sprzedaży byłam 3 razy - rozważam zakup mieszkania na osiedlu Dobrolin, i akurat developer to Dantex. Co do kompetencji pracowników - to głównie kontakty mam z Panią Martą - i ona wg mnie jest OK. Jak zadaję pytania, to odpowiada, bez żadnych problemów, wydaje się kompetentną osobą. Ten drugi gość - nie wiem jak się nazywa (bo fakt, nie przedstawia się) - jest nieco dziwny, ale na szczęście nie mam z nim do czynienia.
Rozmawiałam też z kierownikiem, to człowiek OK, aczkolwiek może trochę za mało konkretny - spodziewałam się, że będzie bardziej rozmowny.
Podsumowując - oceniam Dantex na 4 (w skali do 5-ciu).
Odwiedzałam też innych developerów --> np. Agena Development (mają budynek Praga Tower) - tutaj to można długo mówić :)
Pozdrawiam!
|
|
Michał A.
|
22.06.09 9:09
Jak to zdziwił?
Potwierdziła Pani tylko moją wypowiedź - wszyscy pracownicy z którymi miałem do czynienia to akurat Ci, których Pani nie miała przyjemności bliżej poznać. Z Panią o której Pani mówi miałem przyjemność rozmawiać jedynie na targach i z tego co Pani pisze jest jedyną osobą, która wie na jakim świecie życje i co sprzedaje - w związku z tym bardzo się cieszę, że nie kupiłem tam mieszkania.
A Pani? Dlaczego Pani jednak nie kupiła w Dantexie? ;)
|
|
Joanna P.
|
22.06.09 21:29
Szczerze mówiąc, to zastanawiam się nad zakupem w Dantex.
Mam teraz taki maraton - w tygodniu oglądam średnio 10 mieszkań :)
Byłam w weekend na dniach otwartych Wola Tower - bardzo negatywnie oceniam tę inwestycję, chociaż rozmawiałam ze znajomą, która ma mieszkanie przygotowane przez tego samego developera, tylko w innej lokalizacji i jest bardzo zadowolona, więc to pewnie różnie może być. Ja na pewno w
Wola Tower nie zamieszkam:)
W osiedlu Dobrolin podoba mi się, że jest tak mało mieszkań na klatce - to jednak rzadko się zdarza. Lokalizacja też jest bardzo ok. Jeszcze w tygodniu tam jadę - i pewnie w ciągu 2 tygodni podejmę decyzję.
Jeszcze trochę mam do obejrzenia innych inwestycji.
A gdzie Pan kupił mieszkanie, jeśli można spytać?
|
|
Michał A.
|
23.06.09 11:43
Wola Prestige,
porównując jakość obsługi z Dantex jest na prawdę o kilka klas lepiej.
Polecam Panią Patrycję w biurze sprzedaży.
Sam Developer wg moich dotychczasowych doświadczeń godny polecenia a sama inwestycja wg mojej opinii lepsza.
Pozdrawiam
|
|
Joanna P.
|
23.06.09 23:55
Też się nad tym zastanawiałam, dziś otrzymałam ofertę mieszkania, które potencjalnie mogłyby mnie interesować (właśnie w W Prestige).
Pod jakim względem uważa Pan, że ta oferta jest lepsza?
Pozdrawiam
|
|
Michał A.
|
24.06.09 19:35
Zapraszam na forum poświęcone tej inwestycji tu na salon.pl Wymieniłem tam niejednokrotnie zalety, które wg mnie i mojej Żony są warte odnotowania i spowodowały że wybraliśmy właśnie Home Invest.
W skrócie - podobnie jak Pani my szukaliśmy mieszkania z jakieś 8 miesięcy. Miałem już dość przeglądania portali, gazet z ofertami. Byliśmy dwa razy na targach mieszkaniowych. Oglądaliśmy kilka mieszkań na rynku wtórnym... wszystko nie takie jak chcieliśmy.
Potem trafiliśmy na Dantex i po 2 tygodniach zwodzenia zdenerwowany trafiłem w 5 minut na Wola Prestige i wybrałem mieszkanie :)
Pozdrawiam
|
|
Tomek K.
|
09.04.10 17:44
Michałek M to klakierek który załozył ten portal .Bije brawo tak jak mu kazali i raczej nie ma własnego zdania
|
|
Przemek S.
|
11.04.10 7:24
Co można powiedzieć o tym developerze? Można kilka rzeczy: Akurat wszystkie wymienione przez Ciebie uwagi dotyczyły jednego przedstawiciela handlowego, a nie developera. Każdy jest człowiekiem, może być zmęczony i nie mieć już siły na niańczenie klienta, mieć kaca, czy mieć permanentną depresję, może też być po prostu gburem, ale na podstawie kontaktu z jedną osobą nie wydawał bym opini o całym developerze, tym bardziej, że oglądałem mieszkania, gdzie obsługa była przemiła, ale jakość wykończenia była tragiczna.
Czy jakieś inne czynniki, poza (nie) miłą obsługa zadecydowały o Twoim wyborze? Jak wygląda sprawa wykończenia w Dantex i jak w Wola Prestige? Co było nie tak w mieszkaniach Dantex? Co spowodowało, że po 8 miesiącach poszukiwać nagle wybrałeś mieszkanie w Wola Prestige w 5 minut?
|
|
Dorota K.
|
11.04.10 18:57
Mi w Dantexie nie podobała się strona internetowa i brak możliwości obejrzenia na niej mieszkań. Uznałam, że "mieszkania przykładowe" prezentowane na stronie są zapewne najlepszymi gdyż służą za przynętę. A ponieważ mi zupełnie nie odpowiadały, swoje zainteresowanie inwestycją zakończyłam wizytą na stronie developera.
|
|