Dobry zawód/ perspektywiczny - pilot / steward/ stewardesa
|
|
25.01.10 19:07 Cytuj Myślę ,że to jestr zawód dobry dla młodzieży z pasją. Można zwiedzić kawałek swiata i do tego mieć w kieszeni pare groszy. Szybko trzeba podejmowac decyzję , oby nie było awarii w górze. |
|
|
26.01.10 9:51 Cytuj hmmm, pilot to dobry zawód, ale steward/stewardessa to nie bardzo. Kiedyś tak. Nie teraz. To ciezka praca z wcale nie duze pieniądze |
|
|
18.03.10 5:06 Cytuj
Patrz klasa dla stewardes w Łodzi.. |
|
|
19.03.10 9:30 Cytuj
to cytat z pewnego ciekawego wpisu w necie |
|
|
19.03.10 9:48 Cytuj
Nie ma starszych stewardess? A w LOT'cie, to niby kto lata? Przynajmniej jak leciałem pierwszy raz i był to LOT, to na pokładzie grasowały wytapirowane stare klempy, które obrażone były na wszystkich, że w ogóle muszą tam być. Nie wspomnę o miernej znajomości angielskiego i poziomie obsługi oraz odnoszeniu się do pasażerów, szczególnie przed lądowaniem na JFK. Ludzie bez amerykańskich paszportów muszą wypełniać specjalne druki. Nie dość, że nie było wystarczającej ilości tych druków w samolocie, to jeszcze jak się ktoś pomylił, to te babsztyle na niego fukały. Szczególnie w pamięci mi zapadł facet, wystraszony, który nie wiedział, jak to wypełnić, i jeszcze źle wypełnił. Poprosił o następny druk, a babsztyl z ryjem do niego, że nie ma więcej, że mógł się nie mylić, i że sobie może pobrać i wypełnić taki druk na lotnisku. |
|
|
19.03.10 9:51 Cytuj
wiele razy widzialem osoby okolo 50 na pokladzie, wiec bez przesady z tym zmeczeniem Treść edytowana 1 raz (ostatnio 19.03.10 9:53 przez Pawel Z.).
|
|
|
19.03.10 10:05 Cytuj
Ja też siedzę przy kompie, a dokładnie przy czterech, do tego 60 calowe plazmy na ścianach, pomieszczenie bez naturalnego światła, klimatyzacja, która cholernie wysusza skórę. Też się wyniszczam, więc nie rozczulajmy się nad pracą stewardess. |
|
|
19.03.10 16:37 Cytuj
Robert, ja wyzej maila nie odebralem jako "rozczulanie sie". |
|
|
19.03.10 16:44 Cytuj Jest kilka takich zawodów, a podam tylko jeden: żul. Jedynie co sobie niszczy, to wątroba i płuca:-) A ja oprócz płuc jeszcze wzrok, kręgosłup i mnóstwo nerwów. |
|
|
20.03.10 10:43 Cytuj żul to nie zawód tylko sposób nażycie |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.