grupa

Nasz Salon

Forum ogólnotematyczne dla mieszkańców wszystkich osiedli.

forum | zapisani do grupy

Od 2 dni czekam na akceptację do forum Rezydencja Quatro

Robert R. Odsłony: 2949

27.09.08 20:17 Cytuj

i cisza. Może tutaj ktoś się podzieli ze mną informacjami na temat tego osiedla. Jak postęp w budowie i jakie panują nastroje wśród przyszłych mieszkańców? Co w trawie piszczy?

Andrzej W.

27.09.08 20:21 Cytuj

A ja jakieś 5 minut temu dorzuciłem Pana do listy mieszkańców, proszę sprawdzić pocztę. I nie od 2 dni, tylko od wczoraj od 15:45 (przynajmniej o tej godzinie przyszła do mnie pierwsza poczta, w nocy salon.pl miał nie działał i nie mogłem kliknąć).
pozdrawiam
--
AnW

Tomasz S.

21.10.08 0:01 Cytuj

2 dni?

Mi się zdarza zaakceptować po 2 miesiącach i nikt nie narzeka. ;-)

Agnieszka D.

21.10.08 9:12 Cytuj

To chyba lepiej się nie przyznawać, bo wtedy dopiero zaczną się narzekania :)

Marceli M.

14.03.09 9:59 Cytuj

no to i ja ponarzekam - ja czekam na akceptację w LaLumiere 3 dni. Czy na prawdę nie można tego jakoś usprwanić? jak ktoś jest modem to wypada, żeby przynajmniej raz dzienie zajrzał na forum. A co byście powiedzieli na propozycje dawania prawa moda więcej niż jednej osobie?

Agnieszka D.

16.03.09 11:13 Cytuj

Panie Marceli,
jak napisałam Panu w mailu - jeszcze w zeszłym tygodniu - za akceptację mieszkańców odpowiada moderator osiedla.

Tak, oczywiście, moglabym akceptowac wszystkich hurtowo.
Ale nie na tym idea salon.pl polega.

Napisałam do moderatora tej inwestycji z prośba o weryfiakcję.

Proszę wziąć pod uwagę, że akceptacja przez moderatora zapewnia mieszkańcom inwestycji prywatność i pewność, że rozmiawiają z sąsiadami bądź przyszłymi sąsiadami.

I proszę rówież zrozumieć, że moderator może pojawiać się na forum co kilka dni.

Marceli M.

16.03.09 14:59 Cytuj

a co się dzieje w przypadku dłuższej niedyspozycji moderatora, żeby nie powiedzieć bardziej makabrycznie? Wydaje się, że rozwiązanei jest banalnie proste - po prostu wystarczy znaleźć dwóch moderatorów dla każdej inwestycji. Wtedy jest większa szansa że ktoś zaakceptuje. A jak rozwiązujecie problem postów, które wymagaja interwencji moderatora, czekają tygodniami na usunięcie? No chyba że u Was takich nie ma :)
Możliwości techniczne chyba nie ograniczają takiego rozwiązania? No chyba że ograniczają.....

konto u.

20.03.09 21:02 Cytuj

..co za lenie Ci niektórzy modo..:)

Agnieszka D.

21.03.09 11:52 Cytuj

Oj, straszni z nich lenie. Trzeba będzie chyba z batem nad nimi stać :)

A tak na poważnie. Panie Marceli to m.in. mieszkańcy danego osiedla decydują, czy chcą drugiego moderatora (pierwszy moderator może "mianować" sobie pomocnika), jeśli wiedzą, że na forum ich osiedla dzieje się dużo lub nie są w stanie często logować się na salon.pl.
W przypadku, gdy moderator nie loguje się naprawdę długo (ok. 2-3 tygodni) administracja przypomina mu się lub sama stara się akceptować, zbyt długo oczekujących mieszkańców.

Należy pamiętać o dwóch kwestiach.

Pierwsza: moderator może nie zaakceptować kogoś (ku tegoż niezadowoleniu) jeśli nie spełnia ustalonych przez niego warunków weryfikacji. Np. nie poda imienia lub nazwiska etc.

Druga i chyba najważniejsza: moderator na salon.pl to osoba, która dobrowolnie nakłada na siebie dodatkowe obowiązki w ramach pomocy i lepszej komunikacji sąsiedzkiej społeczności. Nie można od niego wymagać, żeby był tu obecny non-stop, bo też pracuje, ma własne życie, ba... czasem nawet na urlop wyjedzie. I w takich właśnie sytuacjach może poprosić o pomoc kogoś komu da uprawnienia moderatora lub administrację.

To wszystko zależy od Państwa - na każdym forum panują trochę inne zasady, które sąsiedzi sami sobie wypracowali i im odpowiadają.

Adam L.

05.04.10 20:59 Cytuj

Witam Panstwa!

Jestem moderatorem, bardzo mi przykro ze niektorzy musieli tak dlugo czekac na akceptacje, dzisiaj wszystkich dodalem do listy. Za opoznienie bardzo przepraszam.

Pani Agnieszka dostala informacje o moim odstapieniu od moderowania strony, dlatego wkrotce ktos z Was powinien otrzymac te zaszczytna ale i zobowiazujaca funkcje.

Pozdrawiam wszystkich sasiadow!
Adam

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 05.04.10 21:00 przez Adam L.).

Aby pisać na forum musisz się zalogować.