Ikea czy nie ikea
|
|
12.04.07 12:13 Cytuj
Mnie osobiscie dosc mocno irytuje jakosc tych mebli. z reguly po pol roku nadaja sie do wyrzucenia... teraz zastanawiam sie nad sofa skorzana.. czy ktos mial z nimi jakies niemile doswiadczenia ? |
|
|
12.04.07 15:38 Cytuj Na razie innych mebli poza małymi stolikami /które nadal się trzymają/ nie miałem, więc trudno powiedzieć (: |
|
|
12.04.07 19:48 Cytuj
u nas jest Ikea, raczej z przymusu, ale muszę powiedzieć że na małej powierzchni spoko. |
|
|
12.04.07 20:37 Cytuj Nie wiem czy wiecie, ale wiekszosc mebli dla Ikei robi Com40 czyli wydawaloby sie calkiem niezla firma meblowa. Moim zdaniem na ma na co narzekac - jak za ta cene meble sa naprawde OK. A jak sie zepsuja to za niewielkie pieniadze mozna kupic kolejne - bedziemy mieli przynajmniej mieszkanie urzadzone zgodnie z aktualna modą ;) |
|
|
17.07.07 11:55 Cytuj myślę że warto zwrucić uwagę na meble firmy Blac Red White -nowoczesna firma produkująca meble , dobra stylistyka i wykonanie , i jak się ogłąszają mają meble na każdą kieszeń i rzeczywiscie tak jest oczywiście te tańsze są ze słabszych materiałów, droższe są lepsze. Ja osobiscie wychodzę z założenia że obecnie dostępne meble nie są drogie i w miarę wytrzymałe pod warunkiem ,że przykręci się je do ściany i broń Boże nie przesuwac, i trzymać z daleka od wilgoci. Pozdrawiam forumowiczów |
|
|
17.07.07 13:32 Cytuj O ile dobrze pamietam, to BRW robi tez meble dla Ikei wiec roznica nie powinna byc znaczaca. |
|
|
11.08.07 21:31 Cytuj Mam troche szafek BRW i jak dla mnie wszystko ok. Styl IKEA mi zupelnie nie odpowieda, a do tego bardzo sie cenia. Jedyne meble z ikea to fotel i dwie szafki na plyty, ktore zupelnie nie sa w stylu ikea i dlatego je kupilem:) |
|
|
27.09.07 22:34 Cytuj
Sam miałem takie dylematy całkiem niedawno;) Akurat "urządzeń do siedzenia i leżenia" w IKEA bym już nie kupił ponownie po wcześniejszych doświadczeniach. Tym razem wybór padł na livingroom (polska firma z fajnymi pomysłami i rozsądnymi cenami) o, np tutaj: http://mylivingroom.pl/ |
|
|
08.01.08 17:53 Cytuj
ja mam kuchnię (szafki) z ikea, bo chciałam tanio, ładnie i szybko. cenowo wcale nie wyszło tanio, po doliczeniu wszystkich wykończeń, lampek, panelików i złożenia przez pana-magika;) uzyskałam cenę za meble robione pod wymiar. no, ale w innym czasie. szafki po roku zaczynają lekko siadać, ale nadal wyglądają ładnie - zepsuł się kołowrotek w narożnej, rozpulchnia się też blat przy zlewie;( |
|
|
27.06.08 20:29 Cytuj
to prawda ze firma COM40 i BRW robia meble dla Ikea - tyle ze wszystkie meble ktore sa projektowane powstaja tak - zrobcie szafke za 100 zl - a nie ze powstaje projekt a pozniej sie go wycenia - i dlatego mamy papier wewnetrz plyt itd , itp - warto dodad ze meble ikea to z lityego drewna robi jedynie z sosny i brzozy |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.