Telewizja

Michał x. Odsłony: 1688

10.01.12 11:24 Cytuj

Witam.
Nie wiem czy ktoś jest zainteresowany telewizją satelitarną ale może warto zainteresować się jedną anteną na cały blok, żeby pojedyncze anteny nie szpeciły bloku. Osoby mało zainteresowane TV mogły by odbierać podstawowe programy za darmo. Developer nie popisał się i nie zrobił jednej anteny zbiorczej przez co jesteśmy skazani na kablówki lub TP. Znalazłem jedną ofertę takiej instalacji http://www.supermedia.pl/Aktualna_oferta_t . Podejrzewam, że jest więcej firm proponujących takie usługi.

Monika T.

10.01.12 12:12 Cytuj

Uważam, że to dobry pomysł instalacji jednej anteny. Warto się zastanowić, czy korzystniej jest zakupić jedną antenę dla wszystkich mieszkańców, czy ponosić opłatę za własną instalację. Szkoda, że deweloper o to nie zadbał, ale to nie niespodzianka...

Treść edytowana 1 raz (ostatnio 10.01.12 12:14 przez Monika T.).

Bart Z.

10.01.12 14:25 Cytuj

Panie Michale

Uważam, że to dobry pomysł - by nie montować anten na balkonach. Może odezwą sie jeszcze inni, którzy byliby zainteresowani tym pomysłem.
Pytałem dzisiaj Dewelopera. o TV i internet - dostałem info, że w połowie zeszłego roku podpisano umowy z firmami Aster i właśnie Supermedia na obsługe teletechniczną. Firmy te podobno rozmawiają z TPSA na temat udostępnienia łączy TPSA, ale Deweloper nie potrafi przewidzieć, kiedy zakończą się te rozmowy, także nie wiadomo kiedy dostep do TV będzie.

Mam pytanie do pozostałych sasiadów - jak zamierzacie Państwo rozwiązać kwestię dostepu do internetu/telewizji? Czy anteny, czy czekacie Państwo na operatora tv kablowej, TP, czy jakieś inne pomysły?

Adam G.

11.01.12 11:35 Cytuj

Popieram pomysł z jedna antena na dachu . kablówke później i tak można spbie podłączyć a będziemy mieli przynajmniej wiekszy wachlarz możliwości

Pozdrawiam

Karolina K.

11.01.12 22:09 Cytuj

Ja również popieram pomysł jednej anteny !!

Cezary Z.

12.01.12 22:18 Cytuj

Pomysł ze zbiorcza anteną jest bardzo dobry. Potem można pokombinować z kablówką. Dodatkowo rozmowy z operatorem kablówki nie będą wyglądały jak rozmowa monopolisty z kimś kto nie ma wyjścia :) No i jeżeli oferta kablówki się nie spodoba, zawsze będzie można zostać przy satelicie :D

Michał x.

13.01.12 13:33 Cytuj

A odnośnie kablówek to z chęcią bym widział na osiedlu Vectre. Jak na razie mają jedną z lepszych ofert w Warszawie. 70zł za internet (16mb) z telewizją i nsport (liga mistrzów) w podstawowym pakiecie.

Radosław M.

18.01.12 21:56 Cytuj

UPC po przejęciu Astera podniosło ceny za 10 mb o 23%. Ja osobiście podjąłem decyzję o przerzuceniu się na LTE w niedługim czasie.
Zastanawiam się tylko, jeżeli nasza antena będzie nadawała sygnał wejściem TV u każdego z nas, to jak podłączy się kablówka z TV - czy będą musieli ciągnąć własne kable po ścianach do mieszkań?

Michał x.

19.01.12 18:51 Cytuj

Nie. Po prostu na klatce w skrzynkach będzie się podłączało albo satelitę albo kablówkę (jak będą dwie kablówki to też trzeba odpowiednią podpiąć na korytarzu).

Tomek J.

25.01.12 11:43 Cytuj

A ja już zauważyłem pierwszą antenę na balkonie od strony patio...

Aby pisać na forum musisz się zalogować.