Dla wszystkich zainteresowancyh tą inwestycją zapraszam do rozmowy

Łukasz S. Odsłony: 30431

09.02.12 11:04 Cytuj

Szczególnie dotyczy osób, których mieszkanie sąsiaduje z łazienką sąsiada z pokojem lub przedpokojem. Nie ukrywam, u mnie jest to hałas bardzo wyraźny i uciążliwy. Wysłałem stosowną wiadomość do developera, ciekawe czy będzie jakiś odzew.

Anna X.

11.02.12 20:27 Cytuj

Gdzie oprócz administratora Pana Artura zgłaszają Państwo usterki ?

Andrzej K.

12.02.12 16:36 Cytuj

Od pewnego czasu próbuję odebrać mieszkanie ale jest szereg usterek, które wykonawca ciągle poprawia. Ciekawi mnie czy w Państwa mieszkaniach były proste wylewki podłogowe (u mnie są nierówne i popękane) i jak wygląda sprawa tynku na ścianach (u mnie tynk jest nierówny, pierwotnie był tylko szary a teraz poprawki robione są gładzią co wizualnie tylko pogarsza jego strukturę). Dodatkowo w salonie ściany były pęknięte w dwóch miejscach i zostały zagipsowane. Niepokoi mnie wygląd drzwi wejściowych a konkretnie ościeżnicy. Ewidentnie była malowana. Niektóre szyby były porysowane i zostały zakwalifikowane zostały do wymiany. Jakość wykonania budynku miała być wysoka stąd moje pytanie czy trafiłem na wyjątkowo niefachowo wykonane mieszkanie, czy Państwo mieli podobne problemy. Zamierzam także kupić miejsce w garażu i ciekaw jestem jak sprawował się on w czasie niskich temperatur (funkcjonowanie bramy oraz temperatura wewnątrz). Będę zobowiązany za Państwa spostrzeżenia.

Anna X.

12.02.12 19:47 Cytuj

Panie Andrzeju
nie jest Pan osamotniony w swoich poprawkach. U mnie były innego typu ale lista też była spora.
Jeśli są jeszcze u Pana robione poprawki proszę sprawdzić wysokość gniazdek elektrycznych na jakiej wysokość są po montowane.

Maciej S.

13.02.12 10:09 Cytuj

Ja proponuje sprawdzi jeszcze wentylatory w kuchni i łazience czy nie chodzą za głośno. Jeśli chodzą to prawdopodobnie są zapylone i należy je wyczyścic.
Dodatkowo proszę sprawdzić grzejnik łazienkowy czy nie jest zimny, bo z tego co słyszałem to był to problem w wielu mieszkaniach.

Jeśli chodzi o parking to niestety przy największych mrozach termometr w samochodzie wskazywał -5C. (ja mam miejsce na środku, w pobliżu kominów, więc może w innych częściach parkinu jest cieplej.)

Pozdrawiam:)

Andrzej K.

13.02.12 13:45 Cytuj

Dziękuję za Państwa spostrzeżenia, zwrócę na nie uwagę. Mam nadzieję, że pomimo usterek oraz niedogodności, o których dowiedziałem się z tego forum mieszkanie w tym budynku będzie przyjemne i wygodne.

Adam S.

14.02.12 8:07 Cytuj

Jeśli chodzi o garaż to u mnie termometr w aucie nie schodził poniżej -2C (miejsce na prawo od zjazdu pod ścianą).

Pozdrawiam

Adam G.

14.02.12 16:59 Cytuj

u nas przy największych mrozach było nawet -4C

Cezary Z.

15.02.12 8:45 Cytuj

Tym bardziej trzeba zwracac uwage zeby w czasie mrozow nie wylewac zadnych plynow na parkingowa posadzke, bo nie wiem czy np. pracodawca uzna zlamana noge za wypadek w drodze do pracy :)

Łukasz S.

18.02.12 20:24 Cytuj

Witam, jak u Państwa wygląda sytuacja z noszeniem się dźwięków od sąsiadów?

Aby pisać na forum musisz się zalogować.