Regulacja okien

Piotr P. Odsłony: 532

26.01.12 21:31 Cytuj

Witajcie. Mam mały problem z oknem a w sumie oknami. przy zamkniętych oknach wieje wzdłuż krawędzi gdzie są zawiasy (najbardziej w środkowej części okna). czy wiecie może czy da się to wyregulować aby docisk do framugi był większy?

Michał i Aga L.

26.01.12 21:40 Cytuj

Da się :)
Masz 2 opcje:
1.Zgłoś do Administratora i przyjdzie do Ciebie ekipa specjalistów. U nas też wiało jak....... ale po regulacji jest miło i ciepło :)

2. U administratora dostępne są instrukcje regulacji okien. Pobieramy i próbujemy :)

Piotr P.

08.02.12 15:25 Cytuj

instrukcję mam, zmieniłem na ustawienie zimowe. trochę pomogło na linii gdzie jest klamka.
Jednak mamy problem jeszcze w oknie kuchennym z za małym dociskiem od dołu oraz w jednym z pokoi z dociskiem środkowej części okna od strony zawiasów.
czy ktoś z Was miał taki problem? Zastanawiam się czy nie jest to nic innego ja krzywe okno.

Adam J.

09.02.12 7:58 Cytuj

kurde. u mnie wieje o dzieciaczka. musze poregulowac okna. mialem gdzies instrukcję..ale uznalem, ze jak na prawdziwego polaka przystało.. gdzies ją wywalilem. a teraz by mi sie przydala :)

Piotr P.

09.02.12 8:58 Cytuj

jak chcesz to moge pozyczyc swojej lub jutro zrobie xero.

Adam J.

09.02.12 9:07 Cytuj

pojde dzis do Wiesia.. moze ma ;)

Dagmara Z.

09.02.12 12:35 Cytuj

ja też mam problem z oknami nie dość że wieje to jeszcze ciężko się domyka okno przy balkonie to dwuskrzydłowe. ekipa JW regulowała je już kilkakrotnie i wystarczy niewielka zmiana temperatur i problem powraca. Ale według Pana Inspektora to mój błąd że kupiłam mieszkanie z oknami od słonecznej strony...

Agnieszka N.

09.02.12 13:37 Cytuj

Witam, u mnie także ekipa była już dwukrotnie i co z tego jak okno nadal jest źle wyregulowane. Ciężko się zamyka, klamka okienna nie koniecznie wie, co to pion. Poza tym nie zauważyłam tego wcześniej, ale Panowie ułamali kawałek okleiny zewnętrznej jak napisałam do JW to mi odmówili wymiany, bo nie zgłosiłam tego odbierając mieszkanie, a jak mam udowodnić, że to zrobił ktoś od okien a nie ja. Masakra - nikomu nie polecę JW, już wiem dlaczego każdy mi odradzał zakup mieszkania od tego dewelopera.
I to nie chodzi tylko o okna :( i ułamany kawałek okleiny okiennej. Piony ścian, etc także pozostawiają wiele do życzenia

Piotr P.

09.02.12 15:19 Cytuj

Dagramo, czy mozesz napisac jakie bylo oficjalne stanowisko inspektora. czy napisał ze okna od slonecznej strony tak maja i to zgodne z norma ?

Michał F.

10.02.12 12:20 Cytuj

No widzę że niezłe jaja z tymi oknami.
U mnie balkonowe, jakby się przyjrzeć tak z góry jest wygięte w łuk do wewnątrz mieszkania.
Wchodziła mi woda jak były ulewy do mieszkania od strony balkony - na progu robił się zaciek. Ludzie od JW myśleli, że to przez te powyginane okna, sprawdzili, zrobili regulację itp.no i niby jest okej. Sąsiad z boku też okno balkonowe ma wygięte w łuk - ponoć takie okna przyjechały do wmontowania.
No i co robić - ja nie robię z tym nic, bo poza łukiem szczelność jest zachowana..

Aby pisać na forum musisz się zalogować.