BRAKI - JW nie wywiązało się z umowy

Adam J. Odsłony: 5321

17.09.10 13:30 Cytuj

no fakt..osiedle zamkniete to nie to samo co budynki zamkniete.

Marta S.

17.09.10 13:39 Cytuj

No dobrze, ale przecież to że wchodzi ekipa, nie stwarza żadnego problemu. Nie trzeba nikomu dawać kodów, kluczy itp. Wystarczy, że ochroniarze będą mieli możliwość otwarcia tych furtek od siebie z dyżurki (tak jak otwierają szlabany), oczywiście po sprawdzeniu kto i gdzie idzie. Jeśli tak jak piszesz, pracuje ekipa, to najdalej po 2 dniach już wiadomo kto to jest i gdzie idzie i bez problemu się go wpuszcza. Chodzi bardziej o to, żeby obcy ludzie z przypadku nie łazili sobie gdzie popadnie po terenie osiedla.

Paweł S.

17.09.10 13:46 Cytuj

Miejmy nadzieję że to tylko okres przejściowy żeby właśnie nie stwarzać problemów ludziom pracującym w mieszkaniach przy wykończeniach... Choć z drugiej strony gdyby taka instalacja miała powstać - chyba by była już zamontowana... No cóż, to kolejna sprawa na mojej liście o którą nie omieszkam zapytać Panią Administrator w przyszły czwartek...
Choć zdziwiony jestem bo wczoraj mój brat przywoził mi graty i nawet podszedł do niego ochroniarz, zapytał do kogo po co i w ogóle, a byłem święcie przekonany że po prostu sobie wjadą bez żadnego wnikania...

Bartek M.

17.09.10 13:58 Cytuj

tak samochody wjeżdżają -ale wystarczy powiedzieć -ja do szwagra -tutaj zaraz w tamtym budynku mieszka -i już jest samochód na osiedlu. To że teraz chodzą ekipy, to jeszcze o.k. -ale mnie zmartwiło dokładnie to co napisałeś Paweł -gdyby tak to miało działać, to już by zamontowali sam sprzęt...

Zbigniew P.

19.09.10 20:56 Cytuj

Witam w tygodniu bywam często ruch jest spory samochody ekip wykończeniowych i osobowych też, ale widać jak jedni rozładowywują ale i pakują w te samochody i wiadomo ,że ochrona nie bedzie stała przy nich i patrzała im na ręce ale czy każdy wiazd i wyjazd samochodów nie powinien być wpisywany przez ochrone ,nie powinno byc z tym problemu . Pozdrawiam

Michał i Aga L.

21.09.10 11:25 Cytuj

Witam Sąsiadów
Przepraszam za późną odpowiedź (obowiązki zawodowe) ale nareszczcie znalazłem trochę czasu i uzyskałem odpowiedź od kancelarii prawniczej (niestety raczej nie skorzystamy z ich usług ze względu na ich bardzo wysokie koszty).
W skrócie: prawo jest po naszej stronie, jedynym warunkiem wygrania sprawy sądowej jest wystąpienie z pozwem zbiorowym przeciwko JW (w przypadku braku możliwości polubownego rozwiązania sprawy), wszystkie zapytania jakie kierujemy do JW musimy zawsze potwierdzać ich podpisem na kopii. Proszę o gromadzenie wszystkich informacji jakie Państwo przesyłają do dewelopera.

Przepraszam za chaos ale skorzystałem z przerwy w pracy.

Pozdrawiam
Michał

Aby pisać na forum musisz się zalogować.