Proces z deweloperem
|
|
02.08.10 20:17 Cytuj
Witam, |
|
|
04.08.10 13:28 Cytuj Mam pytanie. Gdzie przy oknie powinna być gąbka? Od pracownika firmy Okter wiem, że oni montując okna izolację z pianki robili przy 3 krawędziach okna - górnej i bocznych. Dolna pozioma strona pozostawała do montażu parapetów i powinni uszczelnienie ( czyli izolację ) zrobić budowlani. I tego moim zdaniem nie ma!!!. Dlaczego tat sądzę, bo między oknem i parapetem wieje, pojawia się lód na szybach i parapet wewnętrzny jest ciągle lodowaty, a powinien się nagrzać od kaloryfera. Też myślałam o sądzie, ale ja jeszcze mam gwarancję. Nawet znalazłam rzeczoznawcę w okolicy na Stegnach służę adresem J.P.PRAXIS Krymska 5 lok.17 tel.8424855 |
|
|
05.08.10 12:32 Cytuj
Pytanie do BBP BBP: |
|
|
06.08.10 21:11 Cytuj Pisałam pisma do dewelopera i adm różnie. Za każdym razem nie było łatwo. |
|
|
07.08.10 12:06 Cytuj My jesteśmy w trakcie usuwania w ramach reklamacji zobaczymy jakie to da efekty bo usterki podobne jak u Was. Dodatkowo w ramach folkloru mamy wiatr wiejący z gniazdka elektrycznego :/ Zapowiedzieliśmy że myślimy o sprowadzeniu kamery termowizyjnej i wystąpieniu do zarządu o wydanie świadectwa energetycznego dla lokalu. |
|
|
07.08.10 16:23 Cytuj
Pomysł ze wspólnym rzeczoznawcą jest dobry. Jeśli dołożymy do tego temperature w pomieszczeniu WC zimą poniżej 15C, odwrócony ciag wentylacyjny, brak wentylacji na klatce schodowej (bez okien), notorycznie zalewane garaże, za małą wydajność instalacji odprowadzającej wodę z garażu i jeszcze parę "drobiazgów" to uzbiera się niezły pozew. Pytanie tylko ile nas to będzie kosztowało? |
|
|
11.09.10 23:56 Cytuj
Prosba o pomoc...moze ktos z Panstwa ma podobny problem. Jestem nowym wlascicielem mieszkania. Niestety jedno z okien sie nie otwiera gdyz jest uszkodzone. Zglosilem do administratora i napisalem list ale ciagle mnie zlewa...grzebie sie z ta sprawa od 3 miesiecy tym czasem slyszalem ze okna sa ubezpieczone do konca roku. prosze o info |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.