Zarząd

Asia L. Odsłony: 510

02.12.11 19:34 Cytuj

Witam,
To moze ja na forum ogólnodostepnym zadam pytanie. Ponieważ Zarząd pojął brzemienną w skutki decyzję o zmianie administratora - czy ktoś z Państwa wie KTO JEST W ZARZĄDZIE?. A może ktoś z Państwa w takim zarządzie jest. Czy jest w nim ktokolwiek z mieszkańców?Proszę się odezwać choćby tą drogą. Będzie mnie i chyba też pozostałym mieszkańcom bardzo miło poznac osoby które pełnią tę funkcję.
Pozdrawiam.

Asia L.

04.12.11 21:15 Cytuj

To może my nie mamy zarządu? No to kto podjął tą decyzję?????

Grzegorz G.

06.12.11 20:55 Cytuj

Informacja od Dewelopera:

"Zarządcą budynku w dalszym ciągu jest Inwestor - For Mo. Zarząd
Wspólnoty Mieszkaniowej jest wybierany przez wszystkich
współwłaścicieli nieruchomości (właścicieli lokali), co zapewne
nastąpi podczas najbliższego zebrania Wspólnoty (marzec/kwiecień
2012r.).

Z dniem 01.12.2011 roku został zmieniony Administrator budynku.
Nowym Administratorem jest p. Dorota Krążała 500-200-970 z firmy ADM777.
Za kwestie techniczne budynku odpowiada p. Waldemar Sowiński, działający
na zlecenie pani Krążały.

W ramach zwykłego zarządu nieruchomością, administracja budynku może
zostać zmieniona przez Zarząd Wspólnoty bez przeprowadzania
głosowania.
W celu poprawienia estetyki i funkcjonowania budynku, taka właśnie
decyzja została podjęta przez obecny Zarząd."

Poprosiłem o wyjaśnienie, skąd data marzec/kwiecień oraz zaproponowałem, aby przedstawili jakiś harmonogram decyzji, które będą podjęte do czasu zebrania.

Asia L.

06.12.11 22:21 Cytuj

Dzięki,
To powiem że też swiadczy o For Mo nie najlepiej. Mimo, ze juz nie mają większości - są przeciez tylko inwestorem podejmują decyzje dotyczace nas wszystkich bez zadnej konsultacji, nawet próby zachowania przyzwoitosci. A przecież zmiana administratora jest decyzją którą odczujemy wszyscy. Nie podoba mi się to i jak juz wybiezemy właściwy zarząd to dla czystej sprawiedliwości trzeba bedzie rozpatrzyć opcję zmiany narzuconego przez For mo administratora.

Helena G.

31.12.11 20:16 Cytuj

Developer For Mo czy Okam czy też Okam Capital Sp.z o.o. jakby się on nie nazywał, bo przecież to wciaż ta sama firma, kpią sobie z nas; na trzy miesiące przed walnym zebraniem, zmieniają nam Administratora, bez żadnej uprzedniej informacji. Mogli zrobić głosowanie, jak to robią teraz w sprawie założenia regulatorów obrotu wentylatorów, które nota bene powinni założyc jeszcze przed oddaniem mieszkań, na ich własny koszt, a nie, jak to teraz ma miejsce - na koszt mieszkańców.
Robią głosowanie, czy pomalować kilka ścian na kladce schodowej, a nie robią glosowania przy tak ważnej sprawie: jak nowy administrator.
Zapewnie bali się o to, że mieszkańcy nie tylko nie poprą ich kandydatury ale jeszcze zaproponują kogoś, kto by im "na rece patrzal"!

Zibi N.

11.02.12 18:47 Cytuj

Dokładnie tak. Obecność na Walnym - choć wiem, że to żadna frajda obowiązkowa.

Helena G.

18.03.12 18:33 Cytuj

Niech Ci, którzy nie przyjdą na zebranie, pózniej nie narzekają, że to czy tamto jest nie w porządku!!!
Poza tym czy zarządca nie powinien wysyłać zaproszeń na Zebranie przynajmniej z 2-wu tygodniowym wyprzedzeniem?

Magda C.

20.03.12 11:51 Cytuj

No właśnie! Wg mnie wysyłanie zaproszeń tydzień przed zebraniem jest celowe- aby jak najmniej ludzi się pojawiło. Ktoś zna się na prawie wspólnot? Jest to jakoś regulowane?

Alina K.

21.03.12 22:09 Cytuj

Zarząd ma obowiązek zawiadomić każdego właściciela lokalu o zebraniu wspólnoty na piśmie, przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem. (Ustawa o własności lokali, Rozdział 4 Art. 32) Mogłby oczywiście zrobić to z większym wyprzedzeniem!!! Nic nie stoi na przeszkodzie. Troche informacji na ten temat link http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=zebranie%20wspolnoty%20mieszkaniowej

Jarek L.

25.04.12 21:04 Cytuj

Witam,
nie dajmy sobie zrobić wody z mózgu jak to próbuje uczynić developer przy pomocy i to jest duża przykrość firmy administrującej. W dniu dzisiejszym skontaktowałem się z panią notariusz i potwierdziła to o czym już wiedziałem wcześniej - NIE POTRZEBUJEMY POŚWIADCZONEGO NOTARIALNIE PODPISU NA PEŁNOMOCNICTWIE. Wystarczy pełnomocnictwo zwykłe - po prostu podpis i już. Notariusz oczywiście musi być bo to sobie zagwarantował developer w akcie( ciekawe po co ;)))) Po to samo dlaczego zniechęca nas wszystkich do wystawiania notarialnych pełnomocnictw mnożąc przeszkody. Nie zastanawia Was to - bo mnie bardzo interesuje - co ukrywa ?? Bo pamiętajmy ze nasz budynek był oddany w lipcu i konczy wtedy 3 lata. Kończy się również gwarancja na jego wykonanie. Mamay ostatnią szansę. Musi być nas 50 % udziałów za odwołaniem zarządu developerskiego i tego nie przeskoczymy. Ostatnio było około 15% plus udziały For Mo - no ale oni będą głosować przeciw. Zebranie się w tyle osób jest bardzo trudne o ile w ogóle możliwe. Stąd też próby utrudnienia przekazania pełnomocnictw przez developera - bo a nuż by się nam udało. Więc jeszcze raz moja prośba - zapraszam na Walne - jeżeli nie możecie być wystawcie pełnomocnictwo choćby sąsiadowi a w OSTATECZNOŚCI wrzućcie je do skrzynki 145 po podpisaniu. Jest ono ściśle określone więc na pewno nie ma możliwości go nadużyć w innym celu. Jeżeli odwołamy ten zarząd to kolejny trzeba powołać w trybie art 20 który nie wymaga już obecności notariusza. Wrzucę jeszcze tę informację do skrzynek bo może nie kazdy czyta to forum
Jarosław Lewandowski

Aby pisać na forum musisz się zalogować.