Cisza nocna po 22 godz. - zgłaszać do dzielnicowego i ochrony
|
|
21.06.11 0:36 Cytuj
Witam, |
|
|
21.06.11 19:07 Cytuj Parę dni temu wracałam po 2giej w nocy z imprezy w klubie. Na klatce bodaj 7mej, rozkoszny malutki balkonik na dole od inflanckiej - ryki, śpiewy. I biedny pan ochroniarz, mówiący drżącym głosem: "proszę państwa, proszę ciszej...". Całe szczęście mieszkam kawał od tego balkoniku, tak że cotygodniowe imprezy są dla mnie białym szumem, który umożliwia sen - ale współczuję bezpośrednim sąsiadom. Podpiszę każdy wniosek, każdą petycję. Ale również obawiam się że niekonfliktowo sprawy się nie rozwiąże. Pozostaje mieć nadzieję, że gdy pojawi się więcej mieszkańców, tego typu przestępcy zostaną skuteczniej zmuszeni do poszanowania prawa. |
|
|
21.06.11 19:35 Cytuj Może podnieśmy tą kwestię na następnym zgromadzeniu Wspólnoty. Zastanawiam się też, czy istnieje jakikolwiek regulamin określający zasady "współżycia" w tym osiedlu. Na zgromadzeniu dobrze by też było wyrazić niezadowolenie z pracy ochroniarzy, ja mam wrażenie, że oni tutaj tylko spacerują, pilnują trawnika i są niemalże obrażeni, jeżeli poprosi się ich o interwencję w przypadku zakłócaniu spokoju... |
|
|
21.06.11 19:41 Cytuj O ile wiem, nie ma możliwości skutecznego egzekwowania żadnych wewnętrznych regulaminów, także nie warto ich chyba tworzyć. Istnieje jednak potężniejsza broń - polskie prawo, które przewiduje ciszę nocną od godz. 22 do 6 rano, a w ciągu dnia zabrania takiego zachowania, które uniemożliwi, lub znacząco utrudni korzystanie ze swojej własności. |
|
|
21.06.11 19:44 Cytuj
To pocieszające, egzekwować je można jak rozumiem dzwoniąc na policję z prośbą o interwencję a w przypadkach szczególnie ciężkich wytoczyć proces?? Ktoś pisał, że administrator zajął się w innym osiedlu podobnym problemem, jeżeli tak to może powinniśmy zobowiązać naszego administratora, aby coś z tym zrobił? |
|
|
21.06.11 20:00 Cytuj
Witam, |
|
|
21.06.11 20:27 Cytuj tak suma sumarum - ja polecam, o ile wybierzesz mieszkanie od cichej strony. Jakość jest może ciut (naprawdę tylko ciut) niższa, niż np. w nowym budownictwie na Ursynowie, ale za to ta lokalizacja...Budimex też zazwyczaj zachowuje się fair, także po zawarciu transakcji. Oczywiście nie wiem co się stanie, gdy zamieszkają tu wszyscy docelowi mieszkańcy - i boję się tego. Myślę że będzie to wymagało więcej niż odrobiny kultury ze strony wszystkich mieszkańców, żeby nie zamienić Murano w wielkomiejskie slumsy... Treść edytowana 1 raz (ostatnio 21.06.11 20:29 przez Katarzyna C.).
|
|
|
21.06.11 20:34 Cytuj
dzięki za info, mamy 2 dzieci, więc to patio z placem zabaw nas mocno przekonuje. |
|
|
22.06.11 0:26 Cytuj Moim zdaniem jest bardzo OK, mimo tych miejscowych zakłóceń. Wydaje mi się też że im więcej ludzi tym łatwiej będzie utrzymać spokój, bo większej liczbie mieszkańców będzie na nim zależało. |
|
|
22.06.11 0:55 Cytuj
"polecam, o ile wybierzesz mieszkanie od cichej strony" |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.