Cisza nocna po 22 godz. - zgłaszać do dzielnicowego i ochrony

Marcin M. Odsłony: 30933

18.12.11 22:13 Cytuj

Ich dzieci ćwiczą wrestling po kilka godzin dziennie. Albo coś w tym stylu, w każdym razie tak nawalają aż u mnie podłoga się trzęsie.

Peter D.

07.03.12 15:57 Cytuj

Witam serdecznie. Jestem austriakiem, więc przeprszam z góry za błędy... Mieszkam dopiero 3 tygodnie na osiedlu. Mam 2stronne mieszkanie, wiec myslalem, ze bedzie miejsko z jednej strony i cicho z patio - i na razie jest i tak niech zostanie.

Natomiast nie liczylem sie z herbaciarnia pode mną. Okazuje się, że to jest również klub karaoke, miejsce gdzie są koncerty rockowe itd. Godziny otwarcia na drzwi tylko do informacji, bo o 22.00 zamykają tylko czasami. W czasie imprez nie można oglądać nawet tv. Sąsiadka też stwierdzi, że nie jest to miejsce na tego typu lokali. Jest i koncesja na alkohol, dlatego tym dłuższy wieczór, tym lepszy nastrój na dole, poziom hałasu wyższe.

Czy jeszcze inni mieszkańcy znają ten ból? Co robić z nimi?

Byłem na rozmowie z szefową herbaciarni, ale nie ma nic do zaoferowania - pieniędzy na wyciszenie gołych stropów brak. A ochoty na spanie w stoperach prawie codziennie to nie mam.

Wiktor S.

08.03.12 15:37 Cytuj

Peter, współczuję Ci. Jest przepis, który mówi, że nie wolno czynić uciążliwym korzystania z innych lokali także w godzinach. Powołaj się na ten przepis.

Jan N.

15.03.12 23:56 Cytuj

Panie Peterze,

są dostępne specjalne czujniki hałasu. Przykład:
http://www.conrad.pl/Pomiar-poziomu-halasuasu.htm?websale7=conrad&ws_catsort=1Price&ci=SHOP_AREA_17633_0508010&ref=Adwords&subref=K-Narzedzia&ws_tp1=kw&gclid=CPjLldn_6a4CFYsw3wodSzaOIQ

Można ustalić jego poziom, np. w trakcie głośniejszych imprez.

Aby pisać na forum musisz się zalogować.