Cisza nocna po 22 godz. - zgłaszać do dzielnicowego i ochrony
|
|
24.05.11 8:03 Cytuj
Chyba nie każdy wie, że po godz 22 obowiązuje cisza nocna. Jak widać niektórzy mieszkańcy bawią się często na balkonie lub przy otwartych oknach na patio (szczególnie w piątki i soboty). Interwencje ochrony niewielką dają skuteczność, dlatego proponuję zgłaszać zakłócanie ciszy nocnej do ochrony i bezpośrednio na policję, dzielnicowego. |
|
|
26.05.11 18:16 Cytuj Ja nie organizuję takich imprez i jestem za poszanowaniem ciszy nocnej, ale przy 520 mieszkaniach w I i II etapie pewien poziom hałasu w zamkniętym patio jest niestety nie do uniknięcia. Tu chyba decyduje akustyka. |
|
|
04.06.11 9:30 Cytuj
No tyak wczoraj tj 04.06.2011 było tez ciekawie po godz 1 w nocy - z klatki 14 na VI p mieszkancy darli sie przez 2 godz.- akustyka akustyką ale kultura mieszkańców to inna sprawa. |
|
|
04.06.11 9:36 Cytuj
Nie wiem co robi ochrona - jakoś nie widze reakcji na załócanie ciszy nocnej - opłaty administracyjne spore a efekty nijakie - czyżby ochrona pilnuje OGRÓDKA? |
|
|
09.06.11 21:33 Cytuj Osobę, która pisze o imprezowiczach z piętra 6 z klatki 14 bardzo proszę o kontakt na priv. Chyba mamy podobny odbiór tych lokatorów. |
|
|
12.06.11 10:54 Cytuj
Witam |
|
|
12.06.11 11:07 Cytuj
SZANOWNI PAŃSTWO - sytuacja staje sie trudna. W czwartek 09.06.2011 - napewno Państwo słyszeliście co sie działo o 2-3 w nocy. |
|
|
12.06.11 11:56 Cytuj
1. Jak wynika z danych internetowych bardzo wiele mieszkań jest wynajmowanych. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce np. nazwę osiedla i hasło 2 pokoje. |
|
|
15.06.11 0:55 Cytuj Można też w jakiś sposób zobowiązać administratora do egzekwowania ciszy nocnej i ogólnie spokoju, np. w formie uchwały??? Jeżeli jacyś lokatorzy będą szczególnie uciążliwi (a ja już mam kandydata do takiego miana), wówczas można przeciw takiej osobie wytoczyć proces (wiem od znajomego prawnika). |
|
|
15.06.11 1:01 Cytuj
I jeszcze jedno - dobrze wiedzieć, że nie tylko mi takie zachwoanie przeszkadza, z pewnością jest nas więcej i jestem pewnien, że jeżeli połączymy siły przeciwko jednostkom (tym marginalnym ;)) to uda się zakończyć tańce i hulanki do późnych godzin. |
Aby pisać na forum musisz się zalogować.