Ku przestrodze, do namysłu (temat jawny i widoczny dla WSZYSTKICH)

Andrzej K. Odsłony: 507

17.12.11 16:11 Cytuj

Ku przestrodze (temat jawny i widoczny dla WSZYSTKICH)

Nie widzę powodu, by o pewnych rzeczach nie napisać zupełnie otwarcie i jawnie. Wierzę, że Internet może redukować asymetrię informacji. Poza tym tematy oznaczone jako "tylko dla mieszkańców", są tylko dla nich i nie są dostępne dla potencjalnych nabywców, a warto przecież wiedzieć kilka rzeczy zanim podejmie się decyzje o zakupie. No i może jawność pewnych spraw będzie bardziej motywująca dla dewelopera w ich poprawianiu.

WADY:

1. Części wspólne:

- SŁABY POZIOM WYKOŃCZENIA, fuszerka, prezentują, to zdjęcia zrobione przez jednego z mieszkańców, można je zobaczyć tutaj:

http://minus.com/mbrlxSrhgB#4

Oczywiście można powiedzieć, że Polak zawsze narzeka i się awanturuję, a przecież nikt nie płacił 20 tysięcy za metr, żeby oczekiwać nie wiadomo czego. Ale nawet płacąc te 10 czy więcej, można oczekiwać, że to co już jest zrobione, zostanie zrobione po prostu staranie i precyzyjnie. Nikt nie marudzi, że nie ma marmurów, czy bóg wie czego, tylko, że drobne niedoróbki w większej ilości niestety psują obraz całości.

2. Mieszkania:

- nie bierzcie gratisowej KLIMATYZACJI - lepiej negocjować rabat na komórkę lokatorską. Urządzenia są WIELKIE, w kolorze KREMOWYM a nie białym i wyglądają obleśnie. Tzw. typowy polski gratis.

- przy odbiorze zwracajcie uwagę na STOLARKĘ OKIENNĄ, czy nie jest uszkodzona (nagminny problem), oraz czy przy naprawie użyto odpowiednich kolorów.

Beata K.

17.12.11 21:51 Cytuj

deweloper taki stan wykończenia odebrał, czyli dla niego było ok i od miesiąca nic nie poprawia

Tomasz K.

18.12.11 0:33 Cytuj

Moim zdaniem nasza szansa w jedności. Jak widać osobno będzie nam trudno coś wyegzekwować.

U mnie jest podobnie, poprawki miały być zrobione jakieś 2 tygodnie temu. Do tej chwili nie jest wykonana nawet połowa. Reszta musi być poprawiana ponownie.

Gdy umówiłem się na odbiór kluczyka po poprawkach (pomimo, że dałem im kilka dodatkowych dni) nie zrobili kompletnie nic, a człowiek z Budimexu śmiał mi się prosto w twarz, gdy się irytowałem. To już była porażka...

W poniedziałek mam zamiar po raz kolejny napisać do pełnomocnika zarządu z zapytanie o kolejny termin poprawek. Przypomnę się również w kwestii poprawek w częściach wspólnych.

Może warto by było uruchomić jakąś zorganizowaną akcję przeciwko Pro-Urba, aby zaczęli nas traktować poważnie. Np. każdy mógłby osobno kontaktować się z pełnomocnikiem zarządu. Może to im coś uzmysłowi.

Jeśli to nic nie da, to możemy uruchomić jeszcze np. stronę na Facebook'u na której opiszemy sytuację. To im na pewno nie pomoże.

Beata K. (17.12.11 21:51):
deweloper taki stan wykończenia odebrał, czyli dla niego było ok i od miesiąca nic nie poprawia

Adam H.

18.12.11 23:58 Cytuj

proponuje rowniez zamieszczac wpisy na ich oficjalnej stronie (mimo ze zauwazylem ze je kasuja) - zmasowana akcja spowoduje ze moze przynajmniej zaimteresuja sie tematem..

Tomasz K.

19.12.11 10:51 Cytuj

Akcję już rozpocząłem na FB... Zachęcam do wypowiedzi na ich stronach...

Beata B.

19.12.11 13:31 Cytuj

Zna może ktoś redaktora w Wyborczej ? Myślę, że artykuł w prasie przyniósłby porządany efekt !

Marcin P.

19.12.11 15:51 Cytuj

Tak to nam bardzo pomoże... ale w obniżeniu wartości naszych mieszkań. Zreszta to jest tylko w budynku C i naprawią te niedorobki jak już zresztą to wielokrotnie pisali. Nie nakręcajcie się tak bardzo...

Andrzej K.

19.12.11 16:00 Cytuj

Ja odebrałem dzisiaj swoje mieszkanie, i....

...jest SUPER. :)))

Zgłosiłem jakieś drobiazgi. Regulacja zawiasów.

Co do części wspólnych:
Piętro VIII w budynku C nie rzuciło mi się w oczy niczym co można było znaleźć na zdjęciach zamieszonych przez jednego z mieszkańców.

Aby pisać na forum musisz się zalogować.