Po odbiorze....

Tomasz K. Odsłony: 1367

09.12.11 8:52 Cytuj

Odebrałem mieszkanie w pod koniec listopada. Od tamtego czasu niewiele się zmieniło i mam wrażenie, że niewiele osób pracuje nad wykończeniem lokali.

W dalszym ciągu nie ma kluczy do śmietnika i części wspólnych. Wiele elementów wykończenia na klatkach wygląda dość słabo. Do tej pory nie naprawiono jeszcze wszystkich zgłoszonych przeze mnie usterek. Nie otrzymałem też żadnej informacji o wysokości czynszu, itd.

Czy ktoś z Was rozmawiał o tych problemach z Pro-Urba?

Michal K.

12.01.12 15:54 Cytuj

Braliscie kogos do odbioru mieszkania czy sami?
macie namiary na dobrego specjaliste?

Tomasz K.

12.01.12 16:16 Cytuj

Odbierałem sam, mam już trochę doświadczenia w tym. Wziąłem tylko trochę sprzętu, poziomicę, kątownik, itd...
Jeśli chodzi o ściany, to oprócz jakości nałożenia tynku nie jest źle. Sprawdź jednak okna (zarówno stolarkę, jak i szyby i mechanizmy), drzwi (moje były porysowane)...

Michal K.

12.01.12 16:34 Cytuj

i co oni z tymi rysami robia - wymieniaja cale drzwi czy tylko jakos zamazuja?

Karolina K.

12.01.12 23:42 Cytuj

Michał ja miałam swojego insp. nadzoru, pod ręką poziomicę, kątownik i wprawne oko i to pozwoliło doliczyć się 13 usterek.

wgnioty w stolarce wypełniają jakimś syfem o źle dobranym kolorze.

5 stycznia minął u mnie miesiąc od terminu wskazanego na protokole (mieli 2tyg, chcieli tydzień, sama zaproponowałam 2...) z tych 13 usterek, poprawione są 4 (i to nie wiem czy dobrze bo nie miałam ze sobą poziomicy).

Wg Pana Marka, wszystko jest okej więc w poniedziałek mam weryfikacje na miejscu :)

a Wy u siebie też macie 'dyndające' uszczelki w szybach od zewn. strony balustrad?

Tomasz K.

13.01.12 9:10 Cytuj

Z drzwiami "przygoda" trwała kilka tygodni. Płycinę udało im się wypolerować, tak, że nie ma śladu. Framuga drzwi była 3 razy malowana, bo za każdym razem coś im nie wyszło :)
Fuszerka pierwszej kategorii, ale po tym jak im zrobiłem odpowiednią "reklamę" na facebooku, to nagle w lokalu pojawiło się w 1 dzień chyba z dziesięć osób i większość napraw dokonali.

Na chwilę obecną mam do wymiany balustradę i larson, ale czuję, że z tym też będzie dłuższa historia...

Michal K.

13.01.12 10:52 Cytuj

A co mozne byc nie tak z balustrada?

Tomasz K.

13.01.12 11:54 Cytuj

Balustrada była wgnieciona mniej więcej w połowie długości. Próbowali ją naprawić, ale wyszło gorzej niż przed naprawą :) Larson został najpewniej uszkodzony (również wgniecenie) podczas montażu balustrady. W tym przypadku po "naprawie" wygląda gorzej niż przed...

Do poniedziałku Pan Marek ma mi dać jakieś propozycje, co dalej w tych wątkach...

Pożyjemy, zobaczymy...

Michal K. (13.01.12 10:52):
A co mozne byc nie tak z balustrada?

Damian K.

14.01.12 19:28 Cytuj

Potrzebuje wynająć na miesiąc? Ktoś chętny?

Marcin P.

14.01.12 19:57 Cytuj

Damian K. (14.01.12 19:28):
Potrzebuje wynająć na miesiąc? Ktoś chętny?
a co dokładnie? mieszkanie? już skończyłeś?

Aby pisać na forum musisz się zalogować.